Hormigón impreso imitación madera: todo ventajas

En el sector decorativo y de la construcción crece una tendencia hacia la implantación de nuevos materiales que aportan resultados innovadores, así como un mayor rendimiento en las superficies. Se busca alcanzar acabados que gocen de unas mejores características técnicas y estéticas, todo ello con fin de ganar una mayor eficacia en las renovaciones decorativas. Pese a este fenómeno, la madera continúa siendo uno de los revestimientos más demandados. En ella se encuentran un gran número de cualidades que favorecen en la decoración de los entornos, sin embargo, no todo es positivo. Su elevado precio y exigente mantenimiento hace que sea un producto inaccesible para algunas personas y es aquí donde entra en juego el beton i shtrypurimitacion druri. Dysheme betoni e shtypur imitim druri me ton të kuqëz

Druri është një material që ofron ngrohtësi kudo që vendoset, duke krijuar një ndjenjë të këndshme pritjeje. Gjithashtu është një produkt që kombinohet më së miri me materialet e tjera, për këtë arsye rezulton shumë i kënaqshëm t'u referohet atij për të prodhuar kontraste tërheqëse që japin hapësirë për ambjente më moderne.

Me betonin e shtrypur arrijmë të gjitha këto dhe shumë më tepër, pasi ruajnë avantazhet e mëdha të drurit, me shtesën e rezultatit shumë më ekonomik, si dhe më e thjeshtë për mirëmbajtjen e tij, pasi është një mbulim me forcë të lartë dhe me një jetëgjatësi të zgjatur.

Çfarë është betoni i shtypur imitacion druri?

Betoni i shtrypur imitacion druri është rezultati i një procesi inovativ nëpërmjet të cilit stampohet mbi betonin e freskët një formë e veçantë që imiton formën, teksturën dhe ngjyrën e drurit. Kjo teknikë zakonisht aplikohet në trotuare, por gjithashtu ekziston mundësia të përdoret edhe në pjesët vertikale.

Ofroja mjediseve një elegancë dhe sofistikim të njëjtin sikur të ishte punuar fillimisht me dru, megjithatë, përparësitë e tij janë favorizuar dhe përveç që ka qenë e mundur të aplikohet për një çmim më ekonomik, gjithashtu duhet të dini se instalimi është shumë më i thjeshtë dhe se kushtet e mbështetjes do të jenë shumë më të qëndrueshme, veçanërisht jashtë ku druri është më i prirur të dobësohet.

Një produkt që si mund ta shikoni nuk ka shumë kompleksitet, por që megjithatë efikasiteti i tij është i pakundërshtueshëm, e cila është një arsye e rëndësishme që ta ketë bërë atë një nga opsionet më të kërkuara nga ekspertët në restaurim.

Arsyet se përse betoni i shtypë imitacion druri është alternativa për të triumfuar

Më poshtë do të ekspozojmë arsyet që bëjnë të qartë pse duhet të bësh bast për betonin e shtypur imitacion druri është një garanci e suksesit. Një mbulim që ka një popullaritet që rritet eksponencialisht dhe me të cilin do të mbeteni tërësisht të kënaqur.

Kopsht me shëtitore të dekoruar me beton të shtypur imitim druri.

Më ekologjik

Një nga arsyet më të dukshme përse duhet të lini anash drurin dhe të kaloni tek betoni. Është e pakundërshtueshme efekti aq i dëmshëm që shkakton puna me dru, pasi favorizon prerjen e pemëve, një fenomen që po shkakton pasoja të rënda në nivel mjedisor. Me betonin e shtypur në imitacion të drurit, ky problem përfundon, pasi vetëm nevojitet një formë që të shtypët mbi produktin dhe tashmë do të marrim sipërfaqen tonë me pamjen që dëshironim.

Më ekonomik

Kur bëhet fjalë për risjelljen e një hapësire me dru, procesi rezulton më i komplikuar, pasi duhet të vazhdohet me rindërtimin e terrenit që ishte ndërtuar më parë. Si përkthehet kjo? Në para, pasi ristrukturimi do të jetë më i vështirë, do të kërkojë një numër më të madh orësh instalimi, si dhe përpjekje më të mëdha. Betoni i shtrydhur ka virtytin e madh që aplikohet drejtpërsëdrejti mbi mbështetjen ekzistuese, kështu që është më e thjeshtë dhe, prandaj, më pak e kushtueshme.

Më rezistent

Duke vazhduar me pikën e komentuar më herët, druri është qartë një produkt i brishtë që kërkon mirëmbajtje të tepruar, provë e kësaj është që është e nevojshme më shpesh përdorimi i lakove për të përmirësuar rezistencën e tij dhe për ta mbajtur në kushte optimale. Betoni i shtrydhur tregon një durim të gjerë, duke favorizuar një jetë të gjatë të produktit.

Më dru do të njihni kufijtë, pasi përdorimi i tij nuk rekomandohet në çdo mjedis. Elementet si lagështia janë jashtëzakonisht të dëmshme në këtë material, prandaj nëse terreni është jashtë ose në një tualet, gjendja e tij mund të dëmtohet shumë lehtë, prishet dhe, si rrjedhojë, prishja e druve.

Fakti që nuk mund ta aplikosh atje ku dëshiron tashmë shpreson të jetë një vërtetë e vërtetë e kryqve në kokë, ndryshe nga betoni i shtypur që i përshtatet lehtësisht betonit që imiton dru, një mbrojtje që përshtatet lehtë në çdo mjedis: pishina, tarafa, kopshte, banja... Nuk do të duhet të shqetësohesh për gjendjen e tij, thjesht të shijosh qetësinë plotë që të jep një material që di se do të rezistojë në kushte të përkryera ndaj çdo fenomeni.

Betoni është i rezistentë ndaj ndryshimeve të mëdha të temperaturës, lagështisë, zhvendosjes për shkak të abrasionit, kalimit të trafikut këmbësor, njollave, grimcave dhe goditjeve. Dëshiron më shumë potencial? Në atë rast mbroje me një shtresë verniku për të marrë një sipërfaqe tërësisht të pandjeshme dhe të fortë, e cila rekomandohet të rinovohet çdo 2 ose 3 vjet, kështu që nuk do të duhet të shqetësohesh shumë.

Mirëmbajtje më e vogël

Siç kemi përmendur mirë, mirëmbajtja e tij është e pakët. Vetëm nevojitet përdorimi i produkteve të pastrimit të shtëpisë sipër si sqepat ose një pastrim sipërfaqësor me ujë që terreni të duket si i ri. Megjithatë, nëse preferohet, gjithashtu mund të përdoret një detergjent i specializuar për të garantuar një pastrim edhe më i dalluar.

Njihni virtytet e betonit të shtypur imitim druri

Betoni i shtypur imitim dru është duke u bërë alternativa ideale tashmë jo vetëm për materialin që jemi duke trajtuar, por si mundësi dekorative e suksesshme mbi produkte të shumta të tjera. Diçka e logjikshme nëse merret parasysh që i përmbledh gjithçka të nevojshme për të ofruar një estetikë dhe funksionalitet të performancave të larta. Më poshtë do t'ju tregojmë disa nga pronat e tij më dalluese dhe për t'u marrë parasysh:

Procesi i përgatitjes së betonit të shtypur me imitacion druri: hap për hap

Aplikimi i tij rezulton surprizueshëm i thjeshtë, gjithmonë dhe kur keni në dispozicion një aplikues profesional që ka përvojë në renovime dekorative dhe di t'i nxjerrë në pah të gjitha pronat e betonit të shtypur me imitacion druri. Tani do t'ju tregojmë hap për hap hapat që duhen marrë parasysh.

1. Zgjedhja e modelit dhe sipërfaqes

Në këtë hap do të duhet të përcaktojmë modelin që do t'i jepim përdorim, si dhe të zgjedhim ku do të vulosim këtë model: dysheme, mur, zonë pishine, të brendshme, jashtë ...

2. Kufizimi i sipërfaqes

Duhet të përcaktohet zona e punës dhe të përgatitet terreni për aplikimin e duhur të betonit. Pastrimi i sipërfaqes dhe sigurohuni që kjo të jetë mirë e nivelizuara, në rast të kundërt, procedoni me nivelimin. Do të shtypet dhe do të betohet.

3. Aplikimi dhe shtrirja e betonit

Mbulo sipërfaqen në mënyrë të barabartë me produktin. Për këshillë, rekomandohet përdorimi i një rrjeti që forcon mbrëmjen. Në fund, vazhdo me shtrirjen e povës me ndihmën e një lopate ose të një kapase.

4. Fratimi i betonit

Duhet të fratohet sipërfaqja kur betoni është ende i freskët dhe ka filluar të kurohet.

5. Ngjyrosja e betonit

Procesi i përgatitjes së mureve nga betoni i shtypur imitim druri.

Në këtë hap do të shtohet shtresa e mortelit ose rrotullimit mbi betonin për t'i dhënë ngjyrën. Do të hedhim lëndët përpara në proporcionet e treguara nga prodhuesi dhe në fund do të duhet të kapësohet që produkti të hyjë fort dhe të shtrihet.

6. Aplikimi i të çliruesit

I vlefshëm si për versionin pluhuror, ashtu dhe të lëngshëm. Ky produkt ndalon betonin të ngelim të vendosur brenda formës.

7. Stampa e formës

Procesi i aplikimit të dyshemesë nga betoni i shtypur imitim druri.

Apliko formën e zgjedhur në hapin 1 për të përcaktuar dizajnin mbi beton. Do të ndihmohemi me këmbë ose me një timon për të stampuar në mënyrë të kënaqshme.

8. Prerja e lidhjeve të betonit të shtypur

Rekomandohet të ndihmoheni nga një prerëse elektrike për që linjat të jenë të drejta.

9. Largimi i të çliruesit dhe pastrimi

Largo agjentin e çlirimit nga sipërfaqja. Pas rreth 72 orësh, lani dhe eliminoni mbetjet e mbetura.

10. Aplikimi i varurisë ose rezinës në betonin e shtypur

Para aportarle una mayor resistencia e intensidad al color se recomienda aplicar un barniz o resina protectora que garantizará una mayor vida útil. Previamente se deberá comprobar que el soporte está seco del todo.

Forma e betonit të shtypur që imiton drun

Për të arritur një sipërfaqe që imiton në përfundim drun e origjinalit është e nevojshme përdorimi i formave të caktuara specifike. Pasi qëllimi është të arrihet një efekt sa më realist të marrin pjesë forma të ndryshme që prezantojnë vizatime të tjera të drurit, në këtë mënyrë reflektohet më saktë estetika e drurit natyral.

Përdorimi i këtyre formave mund të bëhet mbi çdo lloj sipërfaqeje, atje ku zakonisht dekorohet me dru dhe shumë më tepër, duke siguruar një produkt më të qëndrueshëm. Estetika e tyre do të reflektojë një ambient të madh elegancie ku mund të luani me teksturat dhe ngjyrat, si dhe kontrasti me materialet e tjera.

En MyRevest contamos con una gran diversidad de stampat beton i cili imiton perfekt drurin dhe prezanton karakteristika të shkëlqyera për shtypjen mbi sipërfaqe.

Ëndërr e realizuar: beton i stampuar efekt druri në pishinë

Një dëshirë që tani mund të plotësohet, të vesh pavimentin e jashtëm të një pishine me efektin e drurit. Deri në këtë moment, për shumë kjo ide dukej e paimplementueshme, sepse thjesht për faktin që druri në kontakt me ujin tashmë dihej se do të kërkonte një mirëmbajtje edhe më të madhe. Sot, me betonin e stampuar që imiton drurin, tashmë është gjetur produkti ideal për të u bërë alternativa më e mirë.

Një arsye themelore dhe themelore është estetika, pasi rezultatet që ofron janë vërtet realiste. Së bashku me këtë i shtohen vetitë teknike që, siç kemi përmendur më parë, kjo veshje dekorative na garanton një sipërfaqe të paimplementueshme dhe antishklizuese, dy aspekte për t'u marrë shumë parasysh në këto lloj terrenesh.

Klub tenisi me pishinë dhe rreth dysheme betoni e shtypur imitim druri.

Çmimi i betonit të stampuar që imiton drurin: variablat që duhet të njihni

Lajmi i mirë është se, krahasuar me alternativat e tjera dekorative, betoni i stampuar që imiton drurin konsiderohet një nga më ekonomiket. Kundërshtia është se paraprakisht nuk mund të përcaktohet një buxhet i përcaktuar për përdorimin e tij, pasi ky do të përcaktohet në bazë të disa faktorëve të ndryshueshëm që do të prezantojmë më poshtë.

Në mënyrë të përafërt mund të thuhet se betoni i përshkruar aktualisht në Spanjë është rreth 15-30 euro për metër katror. Megjithatë, nuk duhet të harrojmë se kjo është vetëm një afërsi, për të vlerësuar një shifër në mënyrë të sigurt, më e mira është të kontaktoni një ekspert që di të zhvillojë në detaje një buxhet.