Sallë me mikrocement dhe dekor të bërë me dorë
Sallë me mikrocement dhe dekor të bërë me dorë

Pyetje të Bëra Shpesh rreth Mikrocementit - MyRevest

PRODUKT

Është një mbulim i vazhdueshëm me dekorim të lartë dhe trashësi të hollë që mund të aplikohet në çdo lloj sipërfaqeje, brenda dhe jashtë.

Është përbërë nga një bazë cementi, minerale të përzgjedhur, rrezina akrilike, pigmentë dhe komponentë të tjerë për të marrë më shumë rezistencë dhe impermeabilitet.

Mungesa e bashkëlidhjeve i bënë mikrocementin materialin ideal për krijimin e ambientëve moderne me ndjenjë të jashtëzakonshme të gjërësisë. Krijimi i hapësirave të vazhdueshme bashkohet me bashkëngjitjen e tij të madhe mbi çdo lloj sipërfaqe. Kjo funksionalitet bënë që të jetë perfektë për riparime, pasi mund të aplikohet mbi materialin ekzistues pa nevojë për ta hequr. Mbulimi i dyshemeve dhe mureve pa rrënoja është një realitet.

Është mbulimi perfektë për të arritur përfundime të ngjashme me çimento të lëmuar, por me nuancat e ngjashme me disa mermera.

Mikrocementi ka veti antislipante në varësi të ashpërsisë me të cilën i jepet sipërfaqes ose me aplikimin e një shtrese të fundit barniz. Sa më e ashpër të jetë tekstura përfundimtare e sipërfaqes, aq më të sigurtë do të jetë.

Mikrocementi ka një rezistencë të lartë kimike dhe mekanike, që përkthehet si një material rezistent ndaj ndikimeve. Përballojnë ndryshimet e temperaturës, abrazionin dhe rrezet e diellit. Gjithashtu është i tejzakonshëm zjarrfikës, kështu që ofron një rezistencë të madhe ndaj zjarrit.

Po, mund të krijohet kombinimi i ngjyrave që dëshironi për të arritur një përfundim unik dhe të personalizuar.

ZBATIMI

Është një mbulesë e përsosur për të arritur një sipërfaqe elegante. Mungesa e lidhjeve përkthehet në një amplitud më të madhe dhe ndjenjën e vazhdimit. Është një material ideal për të arritur një rezultat estetik dhe i përshtatshëm për dhoma të ndryshme dhe stile.

Mikrocementi nuk mund të aplikohet në sipërfaqe me lagështi, pasi mund të dëmtojë mbivendosjen dhe përfundimin e saj. Avulli i lagështisë mund të gjenerojë probleme me njollat në sipërfaqe.

Microcementi mund të aplikohet mbi dysheme me rrymë, por është e nevojshme paraprakisht të kryhet protokolli i nisjes për të shmangur çarje të shkaktuara nga ndryshimet e temperaturës.

Microcementi është një mbulesë që nuk çarë vetë për shkak të elasticitetit të saj. Është çelësi që, para aplikimit të tij, mbështetja të jetë e shëndoshë. Duhet të kontrollohet që të mos ketë pjesë të shkëputura, bojëra në gjendje të keqe ose qeramikë të vendosur keq.

Të kesh bazat në gjendje të mirë është themelore për të parandaluar shfaqjen e çarjeve dhe fisurave të ardhshme në sipërfaqen ku aplikohet microcementi.

Po, mikrocemento mund të aplikohet nëse sipërfaqja është e shëndoshë, e niveluar dhe e lirë nga yndyrnat. Në këtë rast nuk është e nevojshme të hiqet sipërfaqja ekzistuese dhe mund të kryhet pa problem gjithë procesi i aplikimit.

Për dyshemet e jashtme është e nevojshme të aplikohet një mikrocemento me rezistencë maksimale ndaj abrazionit dhe ndryshimeve të temperaturës. MyRock ofron një përfundim natyral dhe guror për një dysheme antishqyrtuese.

Para se të aplikoni mikrocementin, duhet të siguroheni që sipërfaqja të jetë e niveluar, e lirë nga lagështia, tërësisht e shëruar dhe e pastër. Me mbështetje të pastër, duhet të aplikoni një shtresë primer për të konsoliduar mbështetjen dhe më pas të vendosni rrjetën për t'i dhënë forcë shtesë mbulimit.

Mikrocementi mund të aplikohet mbi çdo sipërfaqe, përveç drurit të gjallë. Në rastin e pllakëzave, së pari duhet të nivelohet mbështetja dhe të mbulohen bashkimet. Ky material ngjitet pa probleme në sipërfaqen ekzistuese dhe nuk do të vërehen bashkimet e mëparshme.

Më e rekomandueshme është të aplikohet mikrocementi në fund të punimeve dhe me personel të specializuar në përdorimin e këtij materiali. Është një mbulim dekorativ që ka nevojë për duar eksperte dhe profesionale për të arritur rezultate cilësore.

Mbështetjet e gipsit ose pladur janë më të rekomanduara për të aplikuar mikrocementin, pasi janë sipërfaqe absorbuese. Para se të filloni me mbulimin, duhet të siguroheni që gipsi ose pladuri të jenë të ngrira.

Koha mesatare e një aplikimi të mikrocementit është 4 deri 5 ditë.

Mikrocementi është një material i hapur, por për më shumë siguri, aplikohet një shtresë përfundimtare e poliuretanit që e bën atë plotësisht rezistent ndaj ujit, duke e kthyer atë në një mbulues të përkryer për tu aplikuar në banjë, lavaman, vaskë dush ose banjë. Ndryshimet në presion janë të garantuara.

Është e rëndësishme dhe e domosdoshme të vulosni mikrocimentin, pasi i jep më shumë fortësi dhe lehtëson mirëmbajtjen e veshjes. Shtresa mbrojtëse e poliuretanit parandalon shfaqjen e njollave dhe i jep një prekje finale që rrit dizajnin. Mund të arrihet një përfundim mate, saten ose ndricues, në varësi të përfundimit të dëshiruar.

Është e rëndësishme dhe e domosdoshme të vulosni mikrocimentin, pasi i jep më shumë fortësi dhe lehtëson mirëmbajtjen e veshjes. Shtresa mbrojtëse e poliuretanit parandalon shfaqjen e njollave dhe i jep një prekje finale që rrit dizajnin. Mund të arrihet një përfundim mate, saten ose ndricues, në varësi të përfundimit të dëshiruar.

Mikrocimenti është një material që përshtatet me çdo sipërfaqe dhe shkallët nuk janë përjashtim. Gjëja më e rëndësishme është të sigurohet se mbështetja është e konsoliduar dhe e qëndrueshme. Gjithashtu duhet të kushtohet kujdes skajet e shkallëve, ku këshillojmë instalimin e një profili alumini të fshehur në morter bazë për të parandaluar problemet e shkatërrimit.

MIRËMBJTJE

Për të pastruar mikrocementin thjeshtë duhet ujë dhe sapun PH neutral, kurrë nuk duhet të përdoren produkte agresive. Është e nevojshme të shmangen produktet si, për shembull, llak, klor, amoniak, sapun dhe detergjentë në përgjithësi, pasi dëmtojnë filmat mbrojtës të mikrocementit.

Mikrocementi nuk i zbehet ngjyra sepse është një material i bërë me pigmentet minerale që bëjnë që ai të mos humbë ngjyrën. Gjithashtu duhet të kihet parasysh që pas të ekspozuarit çdo ditë në dritën e diellit, është e mundur që ngjyrat të zbehen në mënyrë të lehtë.

Ruajtja e veshjes së mikrocementit në gjendje të mirë me kalimin e kohës varet nga vëmendja që merret me kujdesin dhe mirëmbajtjen. Është e këshillueshme që çdo kohë të bëhet një aplikim i qirit të verdhë për mirëmbajtjen e shtresës vulës.

Derdhja e produkteve kimike ose rënia e objekteve të mprehta mund të dëmtojë veshjen duke lënë një shenjë të dukshme në sipërfaqe.

Në sipërfaqet ku ka një qarkullim të lartë të njerëzve, rekomandohet përdorimi i pastruesve dhe voksve. Nëse dëmtimi i dyshemesë është më i madh, këshillohet aplikimi i një shtrese barnizi.