Mikrocement jashtë

Mikrocementi në ambiente të jashtme është një opsion i shkëlqyer për të arritur një trotuar të vazhdueshëm, pa irrregularitete dhe i qëndrueshëm që integrohet me mjedisin. Është ideal për të mbuluar tëraset, kopshtet, verandat ose oborret me përfundime të cilësisë.

Aplikimi i tij në mure dhe dysheme të jashtme mundëson mbulimin e sipërfaqeve të mëdha të tokës në një copë të vetme. Kjo funksionalitet përkthehet në sipërfaqe moderne dhe të lehta për t'u pastruar, pasi mungesa e lidhjeve pengon grumbullimin e ndotjes.

Është materiali i përkryer për të transformuar plotësisht jashtë shtëpisë. Lejon inovacionin në dekorim dhe krijimin e hapësirave personalizuar që përshtaten me çdo stil dekorativ.

Microcemento në dyshemenë e jashtme të një tarrace me pamje nga deti

Pse të aplikojmë mikrocement në mjedise të jashtme

Galeria e mikrocimentit jashtë

Microcemento në fasadën e një shtëpie luksoze me dy kate
Microcemento në pjesën e jashtme të një shtëpie të vetme me tonet e lehta
Veshje me microcemento në hyrjen e një shtëpie me pamje nga fusha

Mikrocimenti jashtë: ku ta aplikoj?

Mikrocementi jashtë ofron mundësi të shkëlqyera dekorative për të ndryshuar plotësisht pamjen e çdo sipërfaqeje pa nevojë për të bërë punime. Më poshtë detajohen përdorimet e mikrocementit në zonat e jashtme:


Mirëmbajtja e mikrocementit jashtë

Për të aplikuar mikrocement jashtë është kyçe të merren parasysh kushtet meteorologjike. Nuk mund të aplikohet nëse po bie shi ose borë.

Temperatura e mjedisit për të aplikuar duhet të variojë nga 20 deri në 25 gradë.

Pas një herë që është aplikuar, duhet të kalohen 7 ditë para se të shkelni në trotuarin e mikrocementit.

Aplikoni varësen më shpesh, pasi sipërfaqet e jashtme janë të ekspozuara ndaj një shpërdorimi më të madh për shkak të kushteve të këqija të motit dhe temperaturave të larta.

Pastrim konstant për të parandaluar akumulimin e ndotjes në mbështjellës, qoftë në sipërfaqe të kalueshme apo jo të kalueshme.

Mikrocementi në fushat për të krijuar hapsira të privilegjuara

Mikrocementi në hapësira të jashtme çon në krijimin e hapësirave të privilegjuara që transmetojnë shumë më shumë se një stil arkitektonik të thjeshtë. Përmes një përfundimi homogjen dhe të papërshkrueshëm, i jepet mbështjellave një stil personal dhe modern.

Mbështjellja e mikrocementit përshtatet në hapësira të jashtme duke transformuar vende të trishta dhe të zbehta në skena sofistike, nëse janë sipërfaqe horizontale ose vertikale.

Një material i fleksibël që jep një urdhër implizit për të gjithë projektin e rikonstruksionit ose rinovimit me performancat maksimale. Mikrocementi është zgjidhja për të arritur një dizajn unik dhe elegant në hyrje të një shtëpie, në kopsht ose në verandë.

Microcemento në dyshemenë e jashtme të një tarrace me pamje të priveligjuara nga deti dhe malet

Por, a mjaftojnë vetëm cilësitë dekorative për të aplikuar mikrocementin në sipërfaqe të jashtme?. Përgjigja është po, sepse është një nga materialet me rezistencë më të madhe për të mbuluar sipërfaqet e jashtme.

Rezistenca e tij e lartë ndaj çarjeve është garancia më e mirë për të siguruar finisimet e larta dekorative. Rezistenca është ngjitësi që bashkon funksionalitetin me opsionet estetike që ofron mikrocementi.

Mikrocement në verandat

Veranda është një hapësirë shumë e vlerësuar për t'u relaksuar, ndërprerë dhe për të pasur kontakt të drejtpërdrejtë me jashtë. Por shpesh është e vështirë të shkosh me të në fund të kësaj pjese të shtëpisë. Mikrocementi është një aleat i mirë për të pasur hapësirë më të madhe me një dizajn artizanal dhe elegant.

Mikrocementi ka avantazhin që u përshtatet pa probleme hapësirave të mëdha dhe të vogla. Është një opsion i shkëlqyer nëse veranda është e vogël ose ka terrene me denivelime.

Përveç kësaj, është një produkt që mund të luajë me pigmente të ndryshme, gjë që lejon një personalizim më të madh se me mbulime të tjera.

Aplikimi i mikrocementit në terraca ofron rezultate të shkëlqyera duke qenë një mbulim dekorativ shumë i rezistent ndaj ujit dhe ndryshimeve të papritura të temperaturës.

Kur aplikoni mikrocementin në terraca duhet të mbani parasysh se cili produkt lejon të keni një përfundim me kapacitet më të madh antishqyrtues. Tek MyRevest, mikrocementi MyRock është prodhuar për të mbuluar jashtë, duke dhënë një pamje gurëzore.

Më aplikimin e një lakë të mbyllur do të arrini gjithashtu një mbulim të pandershëm për të forcuar sigurinë e sipërfaqes.

Në momentin e zgjedhjes së trashësisë është kyçe të dini sa shtresa do të kërkojë dyshi i terracës. Nuk është e njëjtë një hapësirë ku bie shi me shpesh se një zonë ku ka një ekspozim të vazhdueshëm ndaj diellit.

Sa kushton mikrocementi në ambientin e jashtëm?

Mikrocementi është bërë një nga materialet më të popullarizuara për mbulimin e mureve dhe dyshemeve në ambiente të brendshme dhe të jashtme. Shumëllojshmëria dhe rezistenca që ofron e bëjnë atë një opsion shumë interesant për çdo lloj projekti, qoftë një rikonstruksion në shtëpi apo një ndërtim në një hapësirë tregtare.

Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e mikrocementit për një projekt në ambjente të jashtme, shumë mund të mendojnë se çmimi do të jetë shumë më i lartë se për një projekt në ambientet e brendshme. Megjithatë, ky vlerësim është plotësisht i gabuar. Çmimi përfundimtar i mikrocementit për jashtë dhe brenda varet nga faktorët e njëjtë.

Gjendja e mbështetjes është një nga faktorët më të rëndësishëm që duhet të merren parasysh në çmimin e mikrocementit. Nëse mbështetja ka lagështi, nuk është e qëndrueshme ose kërkon rregullime të mëparshme, kjo do të rrisë koston e punës. Përveç kësaj, sipërfaqja në metra katrorë që duhet të mbulohet dhe vështirësia e punës në vetvete gjithashtu do të ndikojnë në çmimin përfundimtar.

Në rastin e përcaktuar të pishinave, është e vërtetë që çmimi i mikrocementit mund të jetë më i lartë se në projekte të tjera në ambiente të jashtme ose të brendshme. Kjo është për shkak se aplikimi i mikrocementit në pishina është shumë më kompleks dhe kërkon një fuqi punëtore më të shtrenjtë. Përveç kësaj, është e nevojshme të përdorni një mikrocement të posaçëm për pishina, që garanton rezistencë në korrupsion dhe në zbehtësimin e shkaktuar nga produktet kimike të përdorura për mirëmbajtjen e ujit.

Është e rëndësishme të përcaktohet se microcementi për jashtë duhet të jetë i qëndrueshëm ndaj ndryshimeve klimatike, shiut, diellit, borës dhe akullit. Prandaj, është e nevojshme të zgjidhet një microcement i lartë cilësor dhe i garantuar për të siguruar që rezultati përfundimtar të jetë i qëndrueshëm dhe rezistent.

Pra, cmimi i microcementit për jashtë dhe brenda nuk ndryshon shumë, përveç në rastin e pishinave. Çelësi për të siguruar një çmim të drejtë dhe rezultat optimal është të kërkohen kompani të specializuara në aplikimin e microcementit dhe të zgjidhen produkte me cilësi të lartë. Kështu, rezultati nervian, i përbashkët dhe rezistent ndaj kushteve klimatike dhe shkatërrimit të përditshëm, është gazetuar.

Si të aplikoni microcementin në jashtë në mënyrë të duhur

A po mendon të aplikosh Microcemento në jashtë të shtëpisë tënde? Zgjedhje e shkëlqyer! Mikrocementi është një mbulim dekorues shumë i përshtatshëm dhe rezistent që mund të japë një prekje moderne dhe elegante për çdo sipërfaqe të jashtme, nga dyshemetë te muret.

Microcemento në një tarracë stil rustik

Megjithatë, është e rëndësishme që të dish se aplikimi i microcementit jashtë kërkon një proces të kujdesshëm dhe të hollësishëm për të siguruar një përfundim cilësorë. Nëse anashkalon ndonjë hap ose nuk e bën atë në mënyrë korrekte, mund të kesh probleme me mbulimin në të ardhmen.

Për këtë arsye, ju prezantojmë gjashtë hapat kyçë që duhet të ndiqni për të aplikuar microcimento në jashtë në mënyrë të duhur:

Kondicionimi i mbështetësit: Gjëja e parë që duhet të bësh është të sigurohesh që sipërfaqja që do të mbulohet me microcement të jetë në gjendje të mirë. Nëse ka çarje, lagështi ose çdo problem tjetër, do të duhet të riparojë atë përpara se të fillojë të aplikosh microcementin.

Vendosja e rrjetës së fibrave të qelqit: Rrjeti i fibrës së qelqit është një material që vendoset mbi mbështetësin për të forcuar shtresën e ardhshme të microcementit. Kjo shtresë ndihmon në parandalimin e çarjeve dhe në përmirësimin e rezistencës së mbulimit.

Ngritja e mbështetësit: Para se të aplikosh microcement, është e rëndësishme të ngrihët mbështetësi me një promovues adherencie. Kjo shtresë ndihmon që mikrocementi të bashkangjitet më mirë tek mbështetësi dhe parandalon që të shkëputet me kalimin e kohës.

Aplikimi i mikrocementit bazë: Pas përgatitjes së mbështetjes, është koha për të aplikuar mikrocementin bazë. Ky material aplikohet në dy shtresa dhe është baza mbi të cilën ndërtohet mbulimi përfundimtar.

Aplikimi i mikrocementit përfundimtar: Pas tharjes së plotë të mikrocementit bazë, aplikohet mikrocementi përfundimtar në dy shtresa. Ky material është ai që jep pamjen përfundimtare të mbulimit dhe është vendi ku mund të shtohen ngjyrat dhe teksturat për të personalizuar dizajnin.

Sigurimi me varnish: Në fund, duhet të sigurohet mbulimi i mikrocementit të jashtëm me një barniz të mirë. Ky hap është shumë i rëndësishëm për të mbrojtur mbulimin nga shkatërrimi dhe lagështia.

Përmbledhje, nëse dëshiron të aplikosh mikrocement në pjesën e jashtme të shtëpisë tënde, sigurohu që të ndjekësh këto gjashtë hapa me kujdes për të marrë një pamje përfundimtare spektakolare dhe të qëndrueshme. Dhe mos harroni, gjithmonë është e rekomandueshme të kesh ndihmën e një profesionisti të trajnuar dhe me përvojë për të garantuar suksesin e projektit. Le t'i hedhim dorë punës!

Si aplikohet mikrocementi në dysheme të jashtme?

Nëse po mendon për të rinovuar dyshemenë e terracës apo kopshtit tënd, mikrocementi mund të jetë një opsion i shkëlqyer për ty. Ky material është bërë shumë popullor në vite të fundit për rezistencën e tij, durimin dhe larmishmërinë në çështje dizajni. Por, si aplikohet mikrocementi në ambiente të jashtme? Këtu ta shpjegojmë.

Gjëja e parë që duhet të bësh është të zgjedhësh llojin e mikrocementit të cilin dëshiron ta përdorësh. Ne rekomandojmë MyRock, një mikrocement i posaçërisht i projektuar për dysheme të jashtme që ofron një rezistencë të madhe ndaj motit dhe abrazionit.

Hapi i radhës është përgatitja e mbështetjes që do të mbulohet me mikrocement. Është e rëndësishme që mbështetja të jetë në gjendje të mirë dhe, nëse nuk është kështu, duhet të riparohet. Për këtë, vendoset një rrjetë fibra qelqi mbi dyshemenë e ardhshme të mikrocementit të jashtëm, e cila do të ndihmojë në forcimin e mbulimit.

Pas përgatitjes së mbështetjes, duhet të aplikohet një shtresë e parë që favorizon ngjitjen e mikrocementit. Është thelbësore që ky hap të kryhet siç duhet, pasi nga ky hap varet shumë cilësia e pamjes përfundimtare.

Më tej, duhet të aplikohet shtresa e parë e mikrocementit. Në këtë rast, përdoret një shtresë MyBase pa pigment. Më pas, aplikohen dy shtresa MyRock, mikrocementi i përfundimit për dysheme jashtë që tashmë është i pigmentuar.

Në fund, është e nevojshme të mbrohet dhe mbrohet dyshemeja e microcementit të jashtëm. Për këtë, parësisht aplikohet një lak akrilik me ujë MyCover në dy shtresa. Më pas, aplikohen dy duar të tjera të një laku poliuretan nga familja MySealant, për të arritur një mbrojtje edhe më të madhe.

Është e rëndësishme të theksohet se aplikimi i mikrocementit jashtë është një proces delikat që duhet të kryhet nga një profesionist i kualifikuar dhe me përvojë. Po ashtu, është themelore të ndiqen këto hapa me shkronja për të marrë një rezultat optimal dhe afatgjatë.

Përmbledhje, nëse po kërkoni të rinovoni dyshemenë e verandës ose kopshtit tuaj, mikrocementi është një opsion i shkëlqyer. Duke ndjekur hapat e duhur, do të mund të shijoni një dysheme të qëndrueshme, afatgjatë dhe me një dizajn të personalizuar që përshtatet me shijet dhe nevojat tuaja. Mos ngurro të kontaktojësh një profesionist për t'ju këshilluar dhe aplikuar mikrocementin jashtë në mënyrë të duhur.

Si aplikohet mikrocementi në muret e jashtme?

Aplikimi i mikrocementit në muret e jashtme është një opsion i shkëlqyer për të dhënë një pamje moderne dhe elegante për çdo fasadë. Megjithatë, është e rëndësishme të ndiqen një seri hapat për të arritur një rezultat afatgjatë dhe tërheqës. Në këtë rast, do të flasim për aplikimin e mikrocementit të jashtëm në mure, që ndryshon në disa aspekte nga procesi i aplikimit në dysheme.

Microcemento në pjesën e jashtme të një oborri të brendshëm ku janë veshur muret

Së pari, është e rëndësishme të theksohet se ekzistojnë disa lloje të mikrocementave MyRevest të disponueshëm për të aplikuar në muret e jashtme: MyWall, MyWall OC dhe MyReady Go!. Secila ka karakteristikat dhe avantazhet e saj, prandaj është e rëndësishme të zgjidhet më e përshtatshmja për çdo projekt. Pasi zgjidhet lloji i mikrocementit, është e rëndësishme të ndiqen një seri hapesha për një aplikim të duhur.

Sa i përket aplikimit të mikrocementit të jashtëm në mure, është e rëndësishme të aplikohet një shtresë e dyfishtë e mikrocementit bazë për një rezistencë dhe jetëgjatësi më të madhe. Pra, para aplikimit të mikrocementit të përfundimit, duhet të aplikohet një shtresë e parë e mikrocementit bazë dhe të lejohet të thatë plotësisht para aplikimit të shtresës së dytë. Kjo do të sigurojë një ngjitje më të mirë dhe një rezultat më afatgjatë.

Në dallim nga aplikimi i mikrocementos në dysheme, ku përdoret vetëm një shtresë mikrocemento baze, në aplikimin e mikrocementos jashtë në mure është e nevojshme të aplikohen dy shtresa për një rezistencë dhe durim më të madh. Pas shtresës së dytë të mikrocementos bazë, aplikohet mikrocementi përfundimtar.

Për aplikimin e mikrocementos përfundimtar, mund të përdoren çdo lloj mikrocementoje MyRevest të përmendur më parë, në varësi të nevojave dhe preferencave të projektit. Pasi është aplikuar shtresa e mikrocementos përfundimtar, duhet të lëshohet të thahet plotësisht para se të vazhdohet me vulosjen dhe mbrojtjen.

Për të vulosur dhe mbrojtur mikrocementin e jashtëm në mure, duhet të aplikohen dy shtresa varurje akrilike me ujë MyCover dhe dy shtresa shtesë të një prej varurjeve të poliuretanit të familjes MySealant. Kjo do të sigurojë një mbrojtje të përshtatshme të mikrocementit të jashtëm në mure dhe një rezultat të qëndrueshëm dhe rezistent ndaj kushteve të motit.

Përmbledhje, aplikimi i mikrocementos jashtëm në mure kërkon të ndjekë një sërë hapat e specifike për të arritur një rezultat të qëndrueshëm dhe tërheqës. Është e rëndësishme të aplikohen dy shtresa mikrocemento baze para shtresës së mikrocementos përfundimtar, dhe të vulosur dhe mbrojtur veshjen me një sërë shtresa varurje. Me këto hapa, mund të arrihet një fasadë elegante dhe moderne që reziston ndaj kalimit të kohës.

Mikrocemento jashtëm për profesionistë: MyRock

Përdorimi i mikrocementos në zonat e jashtme është gjithnjë e më i popullarizuar falë versatilitetit dhe shumë përfitimeve që ofron. Ka një varg të gjerë të mikrocementove që mund të aplikohen në zonat e jashtme, por nëse kërkohet një produkt që ofron performancën më të madhe, MyRevest ofron një zgjidhje të plotë: MyRock.

MyRock është një mikrocemento të cilësisë së lartë që është projektuar posaçërisht për të qenë i përdorur në zonat e jashtme. Ofron një rezistencë të jashtëzakonshme ndaj abrazionit, tranzitit dhe ndryshimeve të temperaturës, e cila e bën zgjedhjen e përkryer për për veshjen e sipërfaqeve të ekspozuara ndaj motit. Gjithashtu, përfundimi i tij antislip ofron siguri në zonat e trafikut të rëndë dhe pamja e tij është e ngjashme me gurin natyral.

Te MyRevest, ne jemi të krenarë që ofrojmë një gamë të gjërë të microcementos së cilësisë së lartë, dhe të gjithë ata janë në gjendje të plotësojnë nevojat specifike të trotuareve ose fasadave të ekspozuara ndaj ndryshimeve klimatike. Megjithatë, ne këshillojmë fuqimisht përdorimin e MyRock për zonat e jashtme, pasi ofron një rezistencë dhe durim më të madh.

Sa i përket aplikimit të microcementos në hapësirat e jashtme, është e rëndësishme të merren parasysh veçoritë e çdo sipërfaqe. Në rastin e mureve, aplikimi i një shtrese të dyfishtë microcemento është i këshillueshëm për të garantuar një përfundim të qëndrueshëm dhe të qëndrueshëm. Në rastin e dyshemeve, procesi është pak më ndryshe, dhe rekomandohet përdorimi i një rrjetë fibër xhami dhe grundim mbi dyshemenë e ardhshme të microcementos, e ndjekur nga një shtresë e microcementos MyBase pa pigment dhe dy shtresa të MyRock tashmë të pigmentuar, për të përfunduar me një siguruese mbrojtëse.

Për të përmbledhur, microcemento në hapësirat e jashtme është një opsion i shkëlqyer për të krijuar mjedise moderne dhe elegante. Zgjedhja e një microcementos të cilësisë së lartë, si MyRock, garanton rezistencën, durimin dhe sigurinë e nevojshme në zonat e jashtme. Nëse po mendon të rinovoš hapësirën tënde të jashtme, mos ngurro të konsiderosh përdorimin e microcementos dhe në MyRevest do të jemi të lumtur të të ndihmojmë të zgjedhësh opsionin më të mirë për ty.