Microçiment në mure

Ai mikrobetonin në mure është shumë më shumë se një material me rezistencë të lartë. Është një veshje dekorative e menduar për të krijuar përfundime të holla, më natyrale dhe me dekorim të lartë. Është produkti i përshtatshëm për të arritur një përfundim të ngjashëm me stukon Venecian.

Microçimenti në mure ofron një teksturë luksoze, të butë dhe me shkëlqim në mes të përfundimeve endrra. Bëhet më bukur çdo sipërfaqejo-transitabile dhe mund të aplikohet mbi çiment, gips ose beton.

Opsioni i ndryshimit të intensitetit të ngjyrës në çdo shtresë lejon të arrish përfundime të degraduara që shumëfishojnë mundësitë dekorative. Kombinimet kromatike janë të pafundme.

Avantazhet e microçimentit në mure

Muret e microçimentit janë zgjidhja dekorative për t'i dhënë një prekje të veçantë çdo hapësirë të shtëpisë. Veshja e murit mund të transformojë një zyrë ose banesë duke u përshtatur në çdo stil dekorativ.

Microçimento në murin e një salloni të dekoruar me stil mesdhetar dhe ton të hirtë

Galeria e mikrocementit në mure

Microçimento në mur të një dhoma gjumi të dekoruar me ton të ndritshëm dhe të ftohtë për të rritur dritën e hapësirës
Mbulesa në murin e një dhoma gjumi me stil bashkëkohor dhe e dekoruar me ton te gjalle
Microçimento në mur të pigmentuar me gri metalik që rrit ndjesinë e gjërësisë së dhomës së gjumit

Përfundimet e mikrocementit në mure

Mbulesat me mikrocement karakterizohen nga efekti i ujërave, diçka shumë e rëndësishme për të fuqizuar vlerën dekorative të mbulesës në mur. Ky efekt, i cili është më pak i dukshëm me ngjyrat më të lehta, jep një pamje natyrale dhe artizanale në sipërfaqe.

Përfundimet e lehta janë prezantimi më i mirë për mikrocementin në mure, pasi lejojnë krijimin e një mbulimi të pajisur me maksimumin e butësisë dhe elegancës. Tekstura e hollë është një zgjedhje e mirë për që sipërfaqja të shfaqë një stil të sofistikuar dhe të paparë.

Një mur më i lëmuar është kuadri i përkryer për të bërë të duken mikrocement dhe fuqizon stilin dekorativ të hapësirës.

Përfundimet rustike janë një verë për të dhënë ambientit një ajër më tradicional. Për të krijuar këtë estetikë në muret duhet të përballet me një granulometri më të madhe, që siguron një teksturë më të ashpër. Ky lloj i përfundimit kërkon gjithashtu një koherencë estetike me dekorimin e shtëpisë, që do të thotë se të gjitha elementet duhet të marrin frymë në të njëjtën ajër tradicionale.

Zgjedhja e përfundimeve nuk kufizohet në aplikimin e mikrocementit. Me mbylljen përfundimtare të sipërfaqes mund të zgjidhet pamja e shtresës mbrojtëse: ndriçojë, mat, satin ose supermat.

Mikrocement në mure: mbulesë e lartë dekorative

Mikrocement në mure është sinonim i hapësirave unike, por dekorimi me mbulesa të mureve mbulon shumë mundësi që mund të kombinohen në mënyrë perfekte me mikrocementin.

Velaturat metalike janë aleati më i mirë për të sjellë freski dhe për të fuqizuar përfundimet artistike të mikrocementit. Këto bojëra përdoren për të dhënë efekte të vëllimit ose ndriçimit të mbulesës.

Asociimi i mikrocementit me velaturat është ideal për të dhënë një prekje artistike mureve dhe për të kujdesur për detajet e përfundimeve.

Vendos muret me shpejtësi me një produkt që, ndryshe nga bojra plastike dhe çimento, reziston goditje të ndodhshme.

Kombinimi i mikrocementit dhe shtrirjeve në mure ofron mundësi krijuese impresionuese dhe një vulë personale të papërputhshme në çdo projekt dizajni brenda. Mundësitë krijuese nuk kanë kufij.

Muri i microçimentos në një sallon të dekoruar me kolltukë të kuq dhe një dritë të butë

Këshilla për aplikimin e mikrocementit në mure

Të përcaktohet nëse sipërfaqja është thithëse ose jo. Nëse sipërfaqja është e like, duhet të aplikohet një mbrëmje për mortero dhe gips me qëllim të lehtësimit të ngjitjes.

Nëse sipërfaqja nuk është e like, duhet të aplikohet një stimulues ngjitjeje për sipërfaqe jo thithëse për të lehtësuar aderencën me morterin. Ky është rasti i tullave ose pllakave.

Mikrocementi në mure aplikohet me lopatë në shtresë të hollë me lëvizje të shkurtra në të gjitha drejtimet për të thyer vizatimin.

Është e këshillueshme të fillohet aplikimi i materialit në pjesën e sipërme të mbështetëses dhe të zbritet gradualisht.

Kur vendosen muret e dhomave të banjës me ventilim të pakët, aplikuesi ka nevojë të sjellë ventilator për të tharë sipërfaqen dhe të mos krijojë lagështirë në ambient.

Mbështetësi duhet të jetë i niveluar, i thatë, i pastruar dhe i lirë nga yndyrnat. Planimetria duhet të jetë në gjendje perfekte para se të aplikohet mikrocementi.

Temperatura ideale për aplikimin e mikrocementit është midis 15º dhe 25ºC. Gjatë verës kur temperaturat arrijnë 30 gradë, materiali forcohet shumë shpejtë.

Të gjitha pëllëmbat duhet të hiqen me shpejtësi para se të forcohet mikrocementi.