Beton i shtypur në dysheme: Avantazhet, llojet dhe mënyra e aplikimit

Sektori dekorativ dhe i ndërtimit ka përjetuar sasi të tilla ndryshimesh në vitet e fundit sa që aktualisht kemi opsione të pafundme për realizimin e çdo lloj riparimi ose reforme dekorative. Profesionali ka një variabilitet të lartë në produktet, çka ka çuar në theksimin e atyre me potencial të madh si mbulimet e preferuara nga ekspertët.

Ibeton i shtrypur është një material dekorativ që na ofron karakteristika të tilla si rezistencë e admirueshme, kështu që një potencial dekorativ i veçantë, për shkak të versatilitetit që na ofron në dizajnin e tij, pronatë të shkëlqyera kur bëhet fjalë për mbulimin e dyshesejve, etj.

Ç'është një dysheme nga betoni i shtypur?

Dyshet e betoni të shtypur ose dysheme të shtypura, na prezantojnë një opsion dekorativ për çdo lloj sipërfaqe të kalueshme në të cilën do të gjejmë një produkt ku bashkohen një estetikë e pazakontë, e shoqëruar me kapacitete të larta rezistence, duke i dhënë një jetëgjatësi të gjatë atje ku aplikohet.

Shtëpi fshati me kopsht në stil floral dhe pishinë me tokë rrethuese betoni i shtypur

Një nga talentet e tij kryesore dhe për të cilin ky mbulim dekorativ është i njohur më së shumti, është për shkak të cilësisë së tij të madhe për të imituar çdo lloj dizajni, materiale dhe forma. Betoni i shtypur ka veçorinë që, kur ai është i freskët, profesionali mund të aplikojë mbi të modele të ndryshme që do t'i lejojnë të modifikojë dizajnin e tij. Disa nga opsionet më të kërkuara nga profesionistët dhe klientët janë: gurë, tulla, dru, kalldrëm, pllaka etj.

Falë estetikës së tij të veçantë, çdo mjedisi apo vend i dekoruar me këtë veshje do të dallojë për të transmetuar një elegancë dhe soficistikim të madh. Aq e madhe është potenciali i saj që përdorimi i saj zgjatet mbi çdo lloj zonash, duke qenë një material po aq efikas në zonat urbane, rezidenciale apo tregtare. Performanca e tij do t'i japë atij atë karakter të fortë dhe të bukur me të cilin asnjë sipërfaqe nuk do të kalohet teperkedhur.

Cilësitë që na japin dyshemet me beton të shtypur

Betoni i shtypur është bërë një nga opsionet më të preferuara nga ekspertët për dekorimin e trotuareve për shkak të lehtësive që na jep ky material, si dhe potencialit të rezultateve të tij, duke krijuar sipërfaqe inovative që, pa dyshim, do të jenë qendra e vëmendjes e çdo vizite .

Banese druri me zonë tëraces me barbikju dhe tokë betoni e shtypur

Jeta e gjatë e përdorimit

Siç kemi përmendur më parë, bëhet fjalë për një veshje dekorative e cila do të japë një fortesë të madhe për sipërfaqet e mbuluar nga ky. Në performancën e tij gjejmë një material rezistent ndaj rrezeve UV, ndryshimeve të papritura të temperaturës, veprimit meteorologjik, goditjeve, njollave dhe gërvishtjeve, si dhe trafikut të vazhdueshëm të këmbësorëve. Gjithçka e bën këtë një produkt tejet rezistent, që do t'i japë atij një jetë të gjatë të përdorimit.

Rezultate ekskluzive me një estetikë të veçantë

Në trotuarin e shtypur gjejmë një veshje me kapacitete estetike unike që do të na lejojnë të krijojmë ambjiente me potencial dekorativ të lartë, duke arritur të krijojmë sipërfaqe me forma dhe tekstuara të ndryshme, si dhe me një gamë të gjerë ngjyrash: të kuqe , pllakë, e bardhë, e zezë, e gri, rërë, druri ose kafe.

Mirëmbajtja e tij do të jetë punë e lehtë

Një produkt i mirënjohur se paku, pasi që në lidhje me mirëmbajtjen kërkon minimin për ta mbajtur atë në gjendje të shkëlqyera. Rezistenca e tij e mrekullueshme parandalon nevojën për të kryer kujdes të teprit me rregull. Vetëm duhet të merren parasysh ato sipërfaqe që preken nga trafiku i makinave, ku këshillohet një herë në vit të rinovohet ato me aplikimin e barnizit, në mënyrë që të parandalojë një mundshme ndërrim për shkak të fërimit.

A, B, C e pastrimit, nuk ke nevojë për më shumë

Pastrimi i tij është i thjeshtë, do të jetë e nevojshme vetëm të shpërndahet dhe më pas të përdoret një shirit, në mënyrë të tillë që të lejojë heqjen e çdo lloj ndotje të mbetur. Njollat ​​e naftës ose vajit gjithashtu nuk do të jenë problem, pasi pastrohen lehtë.

Barri i keq nuk vdes kurrë, a je i sigurt?

Duke na dhënë një asfaltim në stilin e pllakës me përmasa më të mëdha na lejon të shmangim rritjen e barit të keq përmes tij, duke krijuar zona me një estetikë të pastër dhe ekskluzive.

U përshtatet me çdo sipërfaqe

I njohur si një nga pikat e tij të mëdha në favor, lëvizshmëria e tij e lartë. Një material dekorativ që lejon deformimin për shkak të përshtypjes dhe të gjitha këto pa arritur të thyhen, prandaj, na jep hapësirë për instalimin në çdo lloj ambienti ose sipërfaqe.

E para, garantimi i mjediseve të sigurta antislizuese

Siç themi, flasim për një shtresë dekorative aq të plotë që shkon përtej estetikës për të ofruar një produkt që garanton sipërfaqe të sigurta me një përfundim antislizues dhe, për më tepër, rezistent ndaj ujit.

Instalimi i lehtë dhe pa komplikime

Ndërsa ndryshon nga materialet e tjera dekorative për dysheme, betoni i shtypur është një shtresë ku instalimi do të jetë shumë i shpejtë dhe i thjeshtë, pasi mortaja forcuese kryhet në të njëjtën vend. Gjithashtu, duhet të theksohet se thjeshtësia e tij do të ndryshojë në varësi të dizajnit, sa më komplekse të jenë format gjeometrike që paraqiten, aq më e vështirë do të jetë aplikimi.

Këto janë llojet e dyshemeve betoni të shtypur më të kërkuara

Varieteti i tij është bërë një nga pikat e forta dhe për të cilën është aq e njohur reputacioni që ka fituar në sektorin dekorativ. Përmes përdorimit të formave të ndryshme mbi betonin e freskët, arrin t'i japë dyshemeve një pamje të personalizuar që imiton në mënyrë të përsosur materialet e tjera ose teksturat, të cilat do të tregojmë më poshtë:

Kopshti i hotelit me tokë betoni të shtypur në stilin e kalldrëmit

Tullë

Tulla, një prej stampave më të kërkuara nga klientët dhe për këtë arsye një nga më të popularet. Me këtë dizajn arrin të japim një frymë bashkëkohore dhe moderne duke krijuar sipërfaqe me një teksturë interesante. Një projekt ideal për mbulesa të jashtme si terraca, fusha sportive, si dhe parqe.

Druri

Pa dyshim, një nga opsionet më interesante dhe ekskluzive që mund të ofrojë betoni i shtypur. Me këtë dizajn arrijmë të krijojmë trotuare që imitojnë drunë, duke gjeneruar ambiente me një efekt rustik dhe elegant, duke i shmangur të gjitha problemet e veçanta të drurit, midis të cilave është edhe kostoja e lartë e tij, si dhe mirëmbajtja e tepruar që kërkon.

Plloçkë

Falë betonit të shtypur ne do të marrim të gjitha avantazhet estetike që jep dekorimi me plloçka, por duke i shtuar performancat e veçanta të rrugës së shtypur. Sipërfaqet do të shfaqin një karakter të fortë dhe personalitet, si dhe një përfundim i habitshëm antishkërrues dhe rezistencë të madhe ndaj kushteve klimatike.

Gur

Një bast dekorativ që rezulton vërtet i suksesshëm për të u realizuar në dysheme betoni të shtypur në të jashtëm, për shkak të aftësisë së tij për t'i dhënë sipërfaqes një stil natyral. Në thelb ajo shquhet për realizmin e saj të madh, duke dhënë si rezultat një atmosferë rustike me karakter të fortë.

Ardeze

Për adhuruesit e ekskluzives që kërkojnë të rinovojnë dyshemenë e tyre dhe që kjo të mos shkojë pa u vënë re, betoni i shtypur u ofron një prej pamjeve më të veçanta dhe elegante, ardezen. Një estetikë e veçantë dhe e përsosur për të krijuar një atmosferë ku dyshemeja është lidhja e përsosur duke i sjellë harmoni ambientit.

Kalldrëm

I thjeshtë dhe efektiv. Kush nuk i pëlqen një dysheme kalldrëmi? Një alternativë e sigurt me të cilën të garantosh një rezultat të suksesshëm. Rruga do të ketë një pamje me vlerë të madhe dekorative dhe me të gjitha avantazhet e betonit të shtypur.

Beton i shtypur i bardhë

Dhe nëse diçka është e njohur nga të gjithë, është se e bardha e gjen vendin kudo që të përdoret. Në rastin e dyshemeve të betonit të shtypur, nuk do të ishte ndryshe, duke na treguar një dizajn me të cilin të japim sipërfaqeve më shumë dritësi dhe lejon të evitojmë mënyrën e suksesshme të depërtimit të rrezatimeve të dritës së diellit. Ky dizajn është ideal për të qenë i përdorur në kopshte, tarraca, pishina... Dhe në shumë hapësira të tjera të jashtme.

Beton i shtypur i zi

Të vesh aposta për të zinj, janë vetëm përparësi. Dallohet për të krijuar mjedise elegante dhe tërheqëse ku detajet e vogla dalin në sy. Cilësia e tij e veçantë është se koha e tharjes së tij është më e shkurtër se ajo e nuançave të tjera, një përparësi që duhet të merret parasysh.

Beton i shtypur gri

Ekspertët në dekorim njohin potencialin që pranon ngjyra gri duke qenë aplikuar mbi çdo sipërfaqe dhe konkreteisht në akset. Nga një dyps eshme e shtypur e kësaj ngjyre, ne do të arrijmë dysheme të pavimentuarit që përshtaten më së miri me pjesën tjetër të dhomës, në mënyrë të tillë që të na lejojë të luajmë me dizajnin duke dhënë vend për përfundime unike.

Hapat që duhen ndjekur për zbatimin e një dysheme betoni të shtypur

Vilë me tarracë pasore me zonë qetësie të dekoruar me tokë betoni të shtypur

Betoni i shtypur na prezanton një material shumë i përshtatshëm, i forta dhe atraktiv, me të cilin të përfitojmë përfundime me vlerë të lartë dekorative. Megjithatë, pavarësisht se ka një instalim shumë më të thjeshtë se ai i mbulesave dekorative të tjera, kërkohet dora e një eksperti që njeh produktin në detaj, që të nxjerrë në dritë të gjithë vetitë e materialit. Më poshtë do të tregojmë hapat e nevojshëm që duhen ndjekur për të kryer një instalim në mënyrë optimale:

1. Përgatitja e dyshemit

Duhet të sigurohemi që dyshemi të jetë i lirë nga çdo lloj i grimcave: ndotja, lagështia, yndyra, pluhur... Më pas, pasi të kemi siguruar që dysheme është në kushte të përsosura pastrimi, do të përgatisim nivelat dhe pendëzat. Duhet të aplikohet një film policrete për të parandaluar dehidratimin e betonit dhe në fund do të kufizojmë zonën e punës, përmes bashkive perimetrike, për të hedhur më pas betonin.

2. Hidhja e betonit

Ky hap i procesit është i domosdoshëm për të garantuar më vonë se sipërfaqja jonë ka një rezistencë të madhe dhe, me këtë, për të zgjatur jetën e saj të shfrytëzimit. Ne do të përdorim fibrat e polipropilenit duke i shtuar ato në beton, po ashtu do të përdorim rrjetën e çelikut dhe lidhjet në ato perimetra ku është e nevojshme. Më në fund, në mënyrë uniforme, do të hedhim betonin në tokë.

3. Kompaktimi dhe çlirimi i betonit

Duhet të ndihmojmë veten me një përdorimin e një lope ose niveluese, me qëllimin e përçarjes së trotuarit.

4. Përdorimi i betonit

Kur betoni ende është i freskët, duhet të garantojmë se nuk ka një tepërti lagështie që mund të shkaktojë flluska të mundshme në trotuar. Për këtë duhet ta përdorim atë.

5. Modeli klasik ose modern, ti zgjedh

Mund të zgjidhet midis përdorimit të sistemit tradicional, duke përhapur përforcuesin e ngjyrës, ose një sistem më modern, i cili është për të ngjyrë betonin e ardhshëm të shtypur duke e ngjyrë në masë.

6. Përçarja e sipërfaqes

Në këtë hap duhet të kemi një lopatë prej çeliku me të cilën të sigurohemi se mbështetja përfundon pa pore, si dhe pa i rregulltësi dhe, më pas, në skajet, t'i rishikojmë ato me një lopatë për kante për të shmangur në fund çarmatimet.

7. Vendosja e agjentit të çlirimit

Ky produkt mund të jetë i lëngshëm ose në pluhur dhe do të jetë i nevojshëm për ta vendosur atë që më vonë të jetë shumë më e lehtë të heqësh formën dhe me këtë, që rezultati i trotuarit të jetë i përsosur.

8. Sforcimi i tokës me formën e shtypur

Kjo do të përfaqësojë një nga hapat më të rëndësishëm për të marrë në fund rezultate të cilësisë. Duhet të zgjedhim dizajnin ose teksturën e dëshiruar për të shtypur mbi tokën e betonit të shtypur. Në MyRevest® kemi deri në 100 lloje formash, për të arritur modele të rigjidshme ose fleksibël që të lejojnë përshtatjen në mënyrë të përsosur mbi mbështetje. Duke përdorur një çekan, do të jetë shumë më e lehtë të përcjellim vizatimin mbi trotuarin e shtypur.

9. Hiqni formën dhe pastroni dyshemenë prej betoni të stampuar

Duke përdorur një pastrues hidrike, ne sigurohemi që të mos mbetet asnjë lloj mbetjesh produkti

Mbrojtja e dyshemesë prej betoni të stampuar me një varnish

Përmes airless, rulli ose furçë, ne do të aplikojmë dy shtresa të një nga varnishes tona të specializuara, në mënyrë që të sigurohemi që betoni i stampuar ne dysheme është i mbrojtur. Si këshillë, rekomandohet të rinovohet varnisha çdo dy ose tre vjet, me qëllim të ruajtjes së pavementë së stampuar sikur është dita e parë.

Këshilla për të pasur parasysh për mirëmbajtjen e betonit të stampuar

Do të jetë e thjeshtë të mbajmë dyshemenë tonë prej betoni të stampuar në gjendje të mirë gjithmonë dhe kur veprojmë në mënyrën e duhur. Është e nevojshme të njihni informacionin për të ditur se si të veprojmë në çdo situatë dhe, duke ndjekur hapët, dysheme do të shkëlqejë gjatë gjithë kohës.

Hyra e shtëpisë në stil verande të dekoruar me tokë betoni të shtypur në ngjyrë krem

Pastrimi i përditshëm i mbështetjes

Mirëmbajtja e saj është shumë e lehtë, por nëse pastrohet çdo dy ose tre ditë, mbështetja do të duket e re në mënyrë të vazhdueshme. Thjesht do të keni nevojë për një aspirator ose një furçë për të hequr pluhurin. Nëse është në fjalë për një dysheme të brendshme prej betoni të stampuar, pastrimi do të jetë më i lehtë se në rastin e dyshemeve të jashtme, në veranda, pishina, etj. Ku do të prirë të grumbullojë më shumë ndotje.

Pastrues i specializuar për ndotje më të këmbëngulshme

Sikurse është e zakonshme, dyshemetë pririn të njollohen nga koha në kohë me disa produkte të cilat janë më të vështira për tu hequr, si për shembull njollat e yndyrës. Për raste të tilla, kemi një produkt të specializuar që është ideal për heqjen e këtij lloj ndotje, gama jonë e pastruesve MyCleaner.

Së pari, këshillohet të fërkoni me ujë të ngrohtë, në mënyrë që të zbutim njollat e vajit ose yndyrën. Më pas do të hidhet pastruesi dhe do të lihet të veprojë gjatë 5 ose 15 minutash, për në fund ta shpëlajmë me ujë përpara se MyCleaner të ketë tharë.

Rishikimi i bashkimeve

Rekomandohet të jeni paraprakë dhe të jeni të vëmendshëm ndaj gjendjes së bashkimeve, me qëllim të parandaluar çdo ngjarje si rritja e barit. Gjithashtu është e përshtatshme një pastrim periodik i këtyre.

Mos harroni të rinovoni ose riparoni dyshemenë e betonit të shtypur çdo kohë

Rekomandohet, çdo kohë, të rinovoni ose riparoni dyshemetë e betonit të shtypur me qëllim të ruajtjes së tyre në kushte të shkëlqyera që t'i lejojnë ato të shndrisin si në ditën e parë. Për këtë, në MyRevest® kemi morter rinovimi ideal për të kryer këtë funksion. Para aplikimit duhet të konfirmojmë se sipërfaqja është e lirë nga grimcat e pluhurit, bojës ose yndyrës. Do të laget mbështetja dhe njëherë pas aplikuar morterit, i mbyllim sipërfaqes.

Arsyet pse mbështetja duhet të rinovohet

  1. Për të rinovuar ose ndryshuar ngjyrën, nëpërmjet përdorimit të një morteri riparimi me të cilin na lejon të modifikojmë ngjyrën në bazë të nevojave që projekti kërkon.
  2. Për shkak të degradimit mjedisor si shi, grindje, ndryshime të papritura të temperaturës, si dhe për shkak të qarkullimit të këmbësorëve, abrazioni dhe kalimi i kohës. Këto faktorë ndikojnë drejtpërsëdrejti mbi sipërfaqen e trotuarit tonë, duke e bërë të nevojshme një riparim të këtij çdo kohë.

Në mënyrë këshillimi, është e rekomanduar të kryheni një rinovim ose riparim në kohë në mënyrë paraprake, kur të shohim shenjat e para që dyshemeja jonë e betonit të shtypur po ndikohet nga faktorët e ndryshëm të përditshërisë. Një veprim i shpejtë do të na kursejë kohë dhe para në të ardhmen, si dhe do të na ndihmojë të ruajmë sipërfaqen me një pamje të mahnitshme.

Nëse do të dëshironit të mësonit më shumë detaje rreth dyshemeve të betonit të shtypur, kontaktoni ekipin tonë të ekspertëve. Ata njohin produktin në detaje dhe do të dinë t'ju drejtojnë përpara çdo lloj mosbesimi, me qëllim që, në fund, të zgjidhni vendimin më optimal për rinovimin tuaj dekorativ.