Aplikimi i mikrocementit mbi ngrohjen me dysheme nxehtësuese

Aktualisht, dizajni i interierit po bëhet gjithnjë e më i popullarizuar, dhe një nga trendet më të fundit në këtë fushë është përdorimi i mikrocementit mbi dysheme të ngrohtë. Mikrocementi është një material shumë i përshtatshëm që mund të përdoret për të mbuluar një gamë të gjerë të sipërfaqeve, që nga muret dhe dyshemet deri tek mobilje dhe objekte dekorative. Fakti që mikrocementi është një material shumë i qëndrueshëm dhe i lehtë për tu mbajtur e bën atë një opsion ideal për ata që kërkojnë një dekorim të brendshëm të lartë dhe të qëndrueshëm.

Një mbulim dekorativ që po përdoret gjithnjë e më shumë në bashkëveprim me dysheme nxehtësuese, pasi të dyja llojet e materialeve komplementojnë njëri-tjetrin në mënyrë të përkryer. Ky lloj i dyshemeve po bëhet gjithnjë e më i popullarizuar në shtëpitë dhe zyrat, pasi ato ofrojnë një ndjenjë të këndshme të komfortit termik që shtrihet në gjithë banesën në mënyrë efikase dhe janë një opsion më ekonomik në afat të gjatë. Mikrocementi është një material që është një konduktor i mirë i temperaturës, kështu që është ideal për përdorim në këtë lloj dyshemeje. Në të vërtetë, aplikimi i mikrocementit mbi ngrohjen me dysheme të nxehta është një nga trendet më të fundit në panoramën dekorative.

Kuzhinë e ndritshme me ishull në mes dhe aplikim të drithërave të ngrohta mikrocemente gri

Avantazhet e mikrocementit mbi dysheme nxehtësuese

Vetë, mikrocementi është një material dekorativ që përfaqëson një avantazh të madh kur bëhet fjalë për rinuertimin e hapësirave. Ky material përmban një mori të gjërë të cilësive që e bëjnë atë një material të talentuar dhe të dashur nga profesionistët e mëdhenj.

Në rastin e veprimit të tij mbi dyshemenë e ngrohtë, nuk do të ishte më pak, duke qenë një nga pak veshjet që përshtatet perfektisht me këtë lloj ngrohjeje, në krahasim me pjesën tjetër të materialeve, të cilat si rregull i përgjithshëm, rezultojnë më delikat në këtë lloj instalimi.

Më poshtë do të përmendim disa nga cilësitë e saj më të shquara që e bëjnë mikrocementin veshjen ideale për t'u përdorur mbi dyshemetë e ngrohta.

Rezistencë dhe konduktivitet termik

Mikrocementi është një material që prezanton konduktivitet dhe izolim të lartë termike, veti që e bëjnë këtë një material ideal për t'u përdorur në sipërfaqe si dysheme të ngrohta, pasi do të shmangë shfaqjen e mundshme të defekteve, çarjeve ose fisurave në të ardhmen, një cilësi që nuk plotësohet zakonisht në shumicën e të gjitha veshjeve dekorative.

Veshje e vazhdueshme

Një nga vetitë më karakteristike të mikrocementit është aftësia e tij për të krijuar sipërfaqe të lira nga nyjet e zgjerimit. Kështu, në rastin e aplikimit mbi dysheme të ngrohta rezultati është i njëjtë, duke krijuar dysheme elegante të vazhdueshme pa prerje vizuale dhe që i japin dhomës një sofistikim më të madh.

Konsum i ulët

Një nga karakteristikat më të shquara të mikrocementit është që kur instalohet mbi dysheme të ngrohta, forcon një performancë më të mirë të këtyre, duke arritur një efektshmëri më të madhe që përkthehet në një sasi më të ulët të energjisë së kërkuar për të arritur temperaturën e dëshiruar. Një mënyrë e mirë për të kursyer para, sidomos në kohët si këto, kur çmimi i energjisë është në qiell.

Ndjenjë e rehatisë termike

Potenciali i ngrohjeve nëpërmjet dyshemeje radiante qëndron në shpërndarjen e saj uniforme, e cila ndihmon për të arritur më shpejt atë ndjenjë që kërkohet për komoditetin termik, duke krijuar një ekuilibër të përkryer midis temperaturës së dhomës, si dhe temperaturës tonë korporale që emitojmë. Të gjitha këto të realizuara me efikasitet të madh falë konduktivitetit termik të mikrocementit.

Si të aplikohet mikrocementi në një dysheme radiante: hap

Në MyRevest jemi profesionistë të mëdhenj që merren me mikrocement. Njohuritë tona përfshijnë nga procesi i përgatitjes deri te aplikimi i produktit. Kështu, profesionistët tanë janë ekspertë në këshillimin e aplikuesve kur bëhet fjalë për instalimin e mikrocementit me qëllim të sigurimit të rezultateve të shquara.

Në këtë rast, do të thellojmë në procesin e zbatimit, hap pas hapi, të një mbulimi mikrocement mbi një dysheme radiante, të gjitha këto me qëllimin e sqarimit të disa dyshimeve dhe të mbetet e regjistruar mënyra më e mirë për të marrë një përfundim të kënaqshëm.

Banjo moderne me zonë dushi me banjë të përfshirë dhe instalim të mikrocementit gri mbi dysheme të nxehtë

Ngrohja e dyshemes para se të aplikohet mikrocementi

Para se të procedojmë me aplikimin e mikrocementit mbi dyshemenë radiante duhet të realizojmë një protokoll paraprak të ndezjes së ngrohjes. Kështu do të shmangim efektet mbi sipërfaqen e ardhshme të ndonjë çarje të mundshme formuar në mbështetje nga ndryshimet e papritura të temperaturës.

Duke i mbyllur fundisht ngrohjen në orët 48 para fillimit të instalimit të mikrocementit mbi dyshemenë radiante, duke siguruar që temperatura maksimale të mos jetë më e lartë se 18 ° C.

Aplikimi i mikrocementit mbi dyshemenë radiante

3 ose 4 javë do të duhet të lënë të kalojnë për që mortari prej betoni të ketë arritur në një fazë të avancuar të vendosjes. Koha mund të ndryshojë në varësi të kushteve klimatike.

Pas kësaj, do të kontrollohet që malti të jetë tharë thuajse plotësisht, me një maksimum prej 5% lagështi në të. Pasi këto të gjitha kërkesa të kenë përmbushur, do të ketë ardhur koha për të kaluar në aplikimin e mikrocementit mbi dysheme.

Ndezja e ngrohjes për dysheme radiante pas instalimit të mikrocementit

Arritëm në fazën e fundit të procesit ku do të kontrollohet nëse, me të vërtetë, është kryer gjithë instalimi hap pas hapi në mënyrë korrekte. Nëse është ndjekur rigorozisht procesi i ekzekutimit, ashtu siç e kemi shpjeguar, rezultatet duhet të jenë të suksesshme. Megjithatë, instalimi ende nuk ka përfunduar, më poshtë do të tregojmë hapat e fundit për të arritur në një dysheme radiante microcemento të cilësisë.

  1. Duhet të pritet 48 orë pasi microcementi është aplikuar në mënyrë të duhur mbi dyshemenë radiante. Pas kalimit të kësaj kohe mund të ndizet sërish ngrohja.
  2. Ndizja do të realizohet në mënyrë graduale, duke proceduar me rritjen e temperaturës rreth 5° çdo ditë.
  3. Temperatura do të ndryshohet në mënyrë graduale në fillim dhe në fund të përdorimit të ngrohjes.
  4. Kontrolloni që lagështia ambientale të mos jetë shumë e ulët.
  5. Përpjekuni të shmangni grumbullimin e nxehtësisë në pika të caktuara për shkak të përdorimit të tapeteve ose në hapësira të vogla.

Problemet e microcemento në dyshemenë radiante

Si në çdo material dekorativ ekzistojnë disa probleme ose pengesa që mund të dalin nëse nuk bëhet një instalim i kënaqshëm ose nëse produkti nuk është i performancës së lartë. Është për këtë arsye që ne ju bëjmë thirrje të bëni një rritje të vogël të investimit, sidomos nëse është diçka që dëshironi ta ruani për një periudhë të gjatë kohore.

Në rastin e dyshemeve radiante të microcementit, tashmë kemi komentuar se sa i patjetër është të kesh një forcë pune me përvojë dhe që njeh produktin në detaje, si dhe të blini një material që ruhet në kushte të përkryera gjatë kohës. Nëse kjo nuk është e mundur, mund të ndodhin problemet që do të komentojmë më poshtë mbi dyshemetë tuaja radiante, që do të përbënte një shpenzim shumë më të madh.

Shpërthimi i shtresës së pushimit

Shpërthimi i shtresës së pushimit është një nga problemet më të zakonshme që mund të dalin me microcemento në dysheme radiante. Ky problem ndodh kur shtresa e microcementit shpërndahet mbi shtresën e izolimit termik. Kjo mund të shkaktohet nga instalimi i gabuar ose përdorimi i materialeve të cilësisë së ulët. Është e rëndësishme të riparojë menjëherë problemin, pasi kjo mund të shkaktojë dëmtime të pariparueshme në dyshemenë radiante.

Arritje të ujit

Një tjetër problem që mund të lindë është arritja e ujit. Ky problem ndodh kur çimento bëhet plasaritur dhe uji filtron përmes tij, duke ndikuar në sistemin e dyshemesë së ngrohtë dhe mund të shkaktojë dëme të rëndësishme.

Trashësia e mikroçimentos

Një trashësi e tepërt e mikroçimentos mund të lindë nëse aplikuesi nuk ka bërë një aplikim uniform të kësaj, duke çuar në një çimento që bëhet shumë i trashë dhe nuk mund të aplikohet siç duhet. Kjo ndërhyrë në performancën e ngrohjes.

MyRevest është opsioni më i mirë për dysheme radiante

Sic e kemi përmendur më parë, është e domosdoshme të investoheni në një produkt me performancë të lartë dhe ekspertë që dinë të kryejnë punën e tyre me aftësi.

Banjo me dritare të mëdha dhe banjë në mes, e dekoruar me dysheme të nxehtë mikrocementi

Ne në MyRevest jemi specialistë në prodhimin, dizajnin dhe shitjen e mikroçimentos. Kemi një përvojë që na ka bërë ekspertë të vërtetë mbi produktin dhe gjithçka që e përfshin, duke na lejuar të ofrojmë një material me cilësi të provuar me të cilin të sigurojmë sukses të garantuar.

Dëshiron të mësosh më shumë rreth aplikimit të mikroçimentos në dysheme radiante? Nëse po, kontakto ekspertët tanë dhe ata do të jenë të lumtur të zgjidhin çdo lloj dyshimi që mund të kesh.