Dy dysheme prej tadelakt mikrokiment ne kuzhine me pamje nga deti
Kuzhine me pamje nga deti dhe dysheme prej tadelakt mikrokiment

MICROÇIMENTO TADELAKT MYKAL

Udhëtojmë në kohë 2000 vjet mbrapa me linjën tonë të re të microçimentos MyKal, e frymëzuar nga teknika e lashtë marokene tadelakt. Me një përfundim të ngjashëm, por me veti të përmirësuara, microçimenti ynë krijon hapsira me estetikë të dalluar, elegante dhe natyrale.

Për këtë arsye në MyRevest shkojmë një hap më larg, ruajmë përfundimin origjinal dhe artistik të tadelakt dhe riciklojmë microçimentin tonë për të krijuar një material me rezistencë kimike dhe mekanike më të madhe, si dhe punë më të mirë dhe ndikim më të vogël në mjedis. Cilësitë e përfshira në një material të lehtë të vetëm 3 mm trashësi, që na lejon të aplikohej si në dysheme ashtu dhe në mure.

Gjejmë një material të jashtëm me potencial të madh dekorativ në microçimenton tonë tadelakt. Kreativiteti do të jetë aleati juaj i madh për në fund të krijoni dhoma egzotike që shkëlqejnë me esencë të vetën.

MICROÇIMENTO TADELAKT MULTIFUNCIONAL I DRITHËRËS TRASHË MYKAL XL

Banjo me dysheme prej tadelakt mikrokiment

Ju prezantojmë linjën MyKal XL, microçimentin tonë të ri multifuncional i cili mund të përdoret si material mbulues i përgatitjes ashtu dhe i përfundimit.

Ky mortero në bazë geli, i dy komponentësh, na jep lirinë të aplikojmë atë si në dysheme ashtu edhe në sipërfaqe të panjohura, hapësira të jashtme dhe të brendshme.

Kjo ndodh për shkak të fortësisë së mikrocementit tonë, pasi disponojmë një material të forta dhe me rezistencë të veçantë të aftë të rezistojë çdo lloj faktor.

Përfaqëson granulometrinë e trashësisë më të madhe brenda mikrocementit tonë MyKal, cilësi që bën që përdorimi i saj të drejtohet si material bazë, por me mundësinë e përdorimit si përfundim për të krijuar një efekt më rustik.

Karakteristikat Teknike

Resistencia a la flexión

Rezistenca ndaj fleksionit
10 N/m² (28 ditë)

Resistencia a la compresión

Rezistenca ndaj kompresionit
45 N/m² (28 ditë)

Densidad

Denditeti
Prerja: 1175 ± 50 kg/m³
Pasta: 1480 ± 50 kg/m³
Forte: 1430 ± 50 kg/m³

Resistencia a la adherencia

Rezistenca ndaj ngjitjes
1,5 N/m² (28 ditë)

Rendimento

(2 duar) - 2,00 Kg/m2

Prezantimi

Në shitje në paketa 20 kg

Kub prej mikrokiment tadelakt MyKal XL 20 kg nga MyRevest

MICROCEMENTO TADELAKT MULTIFUNKSIONAL I GRURIT TË FINË MYKAL L

Mure dhe dysheme te banjos te mbuluara me tadelakt mikrokiment

Linja MyKal L prezantohet si tjetra opsion i microcemento tadelakt për të aplikuar si në bazë apo përfundim, duke variuar në granulometri, pasi na ofron një grurëz më të hollë që na lejon të marrim rezultate më natyrore dhe të forta, duke ruajtur megjithatë, të njëjtin rezistencë.

Ashtu si në shembullin e mëparshëm, është një mortero bazë në gël e dy komponentësh, e aplikueshme për sipërfaqe të brendshme, të jashtme, pavimente, mure dhe tavanë.

Përmes mikrocementit tonë MyKal L, do të arrijmë të japim suportet tona një stabilitet më të madh, cilësi që tregon objektivin thelbësor të kësaj mbulimi, pasi është menduar kryesisht si mbështetje e përgatitur, por mund të përdoret gjithashtu si përfundim për përfundimet më rustike.

Karakteristikat Teknike

Resistencia a la flexión

Rezistenca ndaj përkuljes
10 N/m² (28 ditë)

Resistencia a la compresión

Rezistenca ndaj shtypjes
50 N/m² (28 ditë)

Densidad

Dendësia
Në formë pluhuri: 1175 ± 50 kg/m³
Në formë paste: 1480 ± 50 kg/m³
I forcuar: 1430 ± 50 kg/m³

Resistencia a la adherencia

Rezistenca ndaj ngjitjes
1,5 N/m² (28 ditë)

Rendimento

(2 duar) - 1,4 Kg/m2

Prezantimi

Në shitje në enëza 20 kg

Kub prej tadelakt mikrokiment MyKal L 20 kg nga MyRevest

MICROCEMENTO TADELAKT PËRFUNDIM PËR TË GJITHA SIPËRFAQET MYKAL M

Kuzhine me dysheme prej tadelakt mikrokiment ne ngjyre te erret

Ju kemi shfaqur linjën tonë inovative të mikrocementit dykomponent me gëlqere të orientuar ekskluzivisht për përdorim si mbulim përfundimtar.

Një mbulim i zbatueshëm mbi çdo lloj mjedisi ose mbështetëje, pa marrë parasysh nëse sipërfaqja është e kalueshme, jo e kalueshme, e jashtme apo e brendshme. Opsioni perfekt për krijimin e hapësirave unike me tekstura dhe efekte, të cilat do të japin karakter.

Ky material me dru të hollë, na ofron përfundime me një estetikë natyrore dhe sipërfaqe me jetëgjatësi të gjatë falë fortësisë dhe rezistencës së tij të madhe, duke mos lejuar në asnjë rast krijimin e fisurave.

Karakteristikat Teknike

Resistencia a la flexión

Rezistenca ndaj përkuljes
10 N/m² (28 ditë)

Resistencia a la compresión

Rezistenca ndaj shtypjes
≥ 35 N/m² (28 ditë)

Densidad

Dendësia
Në formë pluhuri: 1175 ± 50 kg/m³
Në formë paste: 1450 ± 50 kg/m³
I forcuar: 1390 ± 50 kg/m³

Resistencia a la adherencia

Rezistenca ndaj ngjitjes
1,2 N/m² (28 ditë)

Rendimento

(2 duar) - 1 Kg/m2

Prezantimi

Në shitje në enëza 20 kg

Kub prej tadelakt mikrokiment MyKal M 20 kg nga MyRevest
Aplikimi i mikrocementit me një spatulë gome

MICROCIMENT TADELAKT, FINISH PËR SIPËRFAQET E PATRAJNUARA MYKAL S

Banjo ne stil modern dhe dush prej tadelakt mikrokiment

Me MyKal S, muret dhe sipërfaqet e tjera të patrajnuara janë aktorët kryesorë të ngritura në një nivel të lartë dekorativ.

Ky microciment me vetëm 0,1 mm trashësi, ka kapacitetin të krijojë mjedise me një elegancë të pakrahasueshme. Një stil i sofistikuar që do të përmbytë ambientet për të krijuar hapësira unike dhe me karakter të madh.

Bëhet fjalë për veshjen bikomponente me argjilin më të hollë nga të gjithë, veti që e bën atë të përshtatshëm për aplikimin në dekorimin e sipërfaqeve vertikale, duke rikrijuar mbi to një finishe të sofistikuar të stukos.

Karakteristikat Teknike

Resistencia a la flexión

Rezistenca ndaj fleksionit
7 N/m² (28 ditë)

Resistencia a la compresión

Rezistenca ndaj kompresionit
≥ 22 N/m² (28 ditë)

Densidad

Denditeti
Në pluhur: 930 ± 50 kg/m³
Në pastë: 1420 ± 50 kg/m³
I përforcuar: 1310 ± 50 kg/m³

Resistencia a la adherencia

Rezistenca ndaj adherencës
1,2 N/m² (28 ditë)

Rendimento

0,5 kg/m2 në dy duar

Prezantimi

Në shitje në enë prej 15 kg

Kova e mikrocimentit tadelakt MyKal S 20 kg nga MyRevest

PËRPARËSITË E VESHJES ME MICROCIMENTIN TONE TADELAKT

Singulariteti i microcimentit MyKal na tregon një material të madh vlerë artistike që jep profesionalit kapacitetin për të krijuar mjedise të shkëlqyera me personalitetin e tyre të vetëm. Një material që shquhet kudo që ta shohësh, përfundimtaria e përfundimtarëve mes artit dhe veshjes, ku cilësitë e tij artistike dhe funksionale e bëjnë atë një microciment pa krahasim.

Sallë ndenjeje me dysheme prej tadelakt mikrokiment

Veshje me adherencë të mrekullueshme

Adherenca e tij e madhe e bën këtë material të aftë të përshtatet mbi çdo lloj sipërfaqeje ose materiali. Mund të aplikohet si në zonat e jashtme e të brendshme, si dhe në mbështetëse vertikale dhe horizontale. Asnjë fren për të punuar mbi çdo lloj materiali, duke e aplikuar atë drejtpërdrejtë mbi ta pa pasur nevojë të hiqen: pladur, çimento, gips, pllaka, tulla, metal, beton, letër-gips, etj.

Kapaciteti për të kryer "Fresk mbi fresk"

Një nga veçoritë më të dallueshme dhe unike. Teknika e freskos mbi fresko do të na lejojë të marrim rezultate me një efekt dekorativ të ndryshëm. Duhet të aplikohet një shtresë e tretë e mikrocementit kur e dyta të mos ketë më "tac".

Rezultate të vazhdueshme të lira nga bashkimet

Hapësira të gjera dhe të pafundme kur krijohen sipërfaqe të lira nga bashkimet dhe me një rezistencë të madhe në kohë, që do të parandalojë krijimin e çarjeve të mundshme ose tërheqjeve në mikrocement.

Një rezistencë jashtë normale

Mikrocementi MyKal na paraqet një material që pavarësisht se ka një pamje të ngjashme me tadelakt, vetitë e tij në termat e rezistencës janë shumë më të larta. Ky mbulim është rezistent ndaj shtypjes, abrazionit, shkatërrimit nga trafiku këmbësor, goditjeve dhe zgjatjeve, ndryshimeve të temperaturës dhe dritës UV.

Mundësi dekorative pa kufij

Një mbulim me kapacitet të madh dekorativ zoti për shkak se ka një gamë të gjërë ngjyrash, si dhe me vetinë për të rishikuar përfundimet e tij, që lejon të marrim tekstura dhe efekte të ndryshme përfundimtare.

Rezistent eco-friendly

Formula inovative e tij e bërë më bazë të grisë na jep hapësirë për të hedhur një mbulim më të qëndrueshëm dhe me ndikim më të vogël mjedisor.

Tadelakt Mikrokiment

SI TË PËRZIERI RESINËN MYRESIN ME MICROCEMENTO TADELAKT MYKAL

MyResin është rezina jonë akrilike me bazë ujë që është përbërja B për linjën MyKal dhe mikrocemento të tjera. Aplikimi i tij garanton një qëndrueshmëri më të madhe dhe penetrime të thella të substratit, çka krijoi rezultate më të besueshme.

Për aplikimin e tij duhet të ndiqen hapat e mëposhtëm shkronjat për të garantuar një aplikim të suksesshëm:

1Matja e sasive

Diçka e qartë, por thelbësore. Duhet të llogariten me saktësi sasitë e resina dhe e mikrocementit që do të përdoren. Kështu do ta sigurojmë që rezultatet të jenë sa më efektive. Pra, në fillim do t'i hedhim resinën në një enë matëse.

2Shpëlaj njësuesin

Përzjejmë një pjesë të resinës të matur së bashku me pigmentin, në mënyrë që të marrim një rezultat të barabartë që arrin rendimentin maksimal të njësuesit.

3Dërroni mikrocementin në përzierjen finale

Në këtë hap të fundit, hidhemi pluhurin e mikrocementit në kovë dhe fillonim të përzjejmë derisa të marrim një rezultat homogjen që është lirë nga grumujtë.

Më poshtë ju tregojmë masat që duhet të mbani parasysh për të marrë një përzierje të suksesshme:

  • 20 kg e MyKal XL – 6 L e resinës MyResin
  • 20 kg e MyKal L – 6,7 L e resinës MyResin
  • 20 kg e MyKal M – 7,5 L e resinës MyResin
  • 15 kg e MyKal S – 6,4 L e resinës MyResin

SI TË APLIKONI MICROCEMENTIN TADELAKT MYKAL: HAPAT QE DUHET NDIJUAR

Aplikimi i mikrocementit tadelakt MyKal nuk do të jetë i njëjtë në të gjitha mbështjellëset. Vetitë e tij bëjnë që të duhet të veproni ndryshe kur është fjala për punim mbi mure apo dysheme. Më poshtë ju tregojmë të dy proceset si dhe hapat e ndryshëm për t'i ndjekur.

PROCESI I APLIKIMIT NË DYSHES

Kuzhine moderne me pamje nga deti dhe dysheme prej tadelakt mikrokiment

1Përgatitja e sipërfaqes

Duhet të realizohet një përshtatje e duhur e terrenit, në mënyrë të garantuar që të jetë i lirë nga përsosjet si pluhuri, yndyrat dhe lagështia. Gjithashtu do të sigurohemi që të jetë në kushte të shkëlqyera planimetrie.

2Aplikimi i primerit

Për të garantuar aplikimin e duhur të mikrocementit mbi sipërfaqe, kalojmë fillimisht në aplikimin e primerit të dyshemes, i cili do të realizohet me produktin përkatës në varësi të sipërfaqes që trajtohet: MyPrimer 100, MyPrimer 200 dhe MyPoxy.

3Aplikimi i rrjetës së fibrave fleksibël

Për të parandaluar përmbytjet ose fisurat, duhet të aplikohet paraprakisht rrjeti i fibrave fleksibël MyMesh te mikrocementi.

4Perzieni morterin MyKal me hartën MyResin.

Për të parandaluar përmbytjet ose fisurat, duhet të aplikohet paraprakisht rrjeti i fibrave fleksibël MyMesh te mikrocementi.

5Aplikimi i 2 shtresave të mikrocementit MyKal XL/L

Do të aplikojmë 2 dorë të mikrocementit MyKal XL ose L, në funksion të efektit dhe të mbarimit që dëshirojmë të arrijmë. Aplikimi i tillë do të bëhet me spatulë metalike dhe duhet të pritet 4 orë të thajë midis çdo dore, sikurse të lihet me granë të 40.

6Aplikimi i 1 shtrese mikrocementi MyKal XL/L/M

Përfundojmë me mbulimin pas aplikimit të një dore të mikrocementit MyKal. Do të zgjidhim mes madhësive XL, L dhe M, bazë të mbarimit të dëshiruar. Më pas lëmë të thahet 4 orë dhe lejme me letër holluese të granës 40.

7Blindoni me 2 shtresa të MyCover dhe 2 shtresa MySealant 2K

Pas 24 – 48 orësh, do të procedohet me bllokimin e trotuarit. Do të aplikojmë 2 dorë të llaçit MyCover, duke lënë 4 orë midis çdo dore; dhe 2 dorë të tjera të llaçit MySealant 2K, duke lënë 8-24 orë midis dorëve.

PROCESI I APLIKIMIT NË MURE

Sallë me mure të veshura me tadelakt mikrokiment

1Pastroni trotuarin dhe përgatitni nivelet dhe pendimet.

Jemi gati të përshtateni sipërfaqen e murit në mënyrë të rregulluar me qëllim që ta lënë të lirë nga çdo element që mund të ndikojë në performancën e aplikimit, si yndyrë, pluhur, etj.

2Aplikoni promotorin e imprimimit

Në bazë të murit me të cilin jemi duke punuar, do të përdorim lloje të ndryshme të imprimimeve që garantojnë funksionimin e duhur të mikrocementit, duke i dhënë atij më shumë stabilitet dhe forcë. Zgjidhja do të ishte midis: MyPoxi, MyPrimer 200 dhe MyPrimer 100.

3Hedhim MyResin në morter

Përpunojmë proporcitet në fletët teknike dhe jemi gati për të shtuar rezinën MyResin në një enë. Pigmentojmë deri sa në fund të pështojmë rezultat homogjen. Njëherë kryer, shtojmë morterin dhe përziejmë me revolucione të ulëta për të paktën 4 minuta.

4Shtojmë 2 shtresa mikrocimenti MyKal XL/L

Në varësi të rezultatit që dëshirojmë të marrim, zgjedhim ndërmjet mikrocimentëve XL ose L dhe aplikojmë 2 shtresa duke lënë kohë të thatë 4 orë midis secilës shtrese dhe rrafshuara me lesh gruri 40.

5Shtojmë 1 shtresë mikrocimenti MyKal XL/L/M/S

Përsëri, në varësi të përfundimit që kërkohet, zgjedhim ndërmjet mikrocimentëve MyKal XL/L/M ose S. Në këtë rast do të aplikohet vetëm një shtresë e vetme dhe do të rrafshohet me furçë gruri 40 për të përfunduar.

6Sigurojmë me 2 shtresa MyCover dhe 2 shtresa MySealant 2K

Lëmë sipërfaqen të pushojë ndërmjet 24-48 orë dhe do të vazhdojmë të mbyllim murin me 2 shtresa të vernikut MyCover. Lëmë të thatë 4 orë në mes të secilës shtese. Më pas, do të aplikojmë 2 shtresa të vernikut MySealant 2K. Në këtë rast, do të lëmë një interval prej 8-24 orë midis shtresave.

Aplikimi i mikrocementit me një spatulë gome

MICROCEMENTO TADELAKT MYKAL ME 34 NGJYRA: KRIJIMTARIA DEKORATIVE PA KRAHASIM

Me linjën tonë të mikrocementit MyKal kufijtë krijues të humbasin për të hapur rrugë për një gamë të gjerë prej deri në 34 ngjyra që do të na lejojnë të bëjmë kombinime të pafundme dhe të marrim rezultate të vërteta. Ky lloj i ndryshimit të ngjyres mund të rritet deri në 68 nëse produkti rrafshohet me lopatë.

Sipërfaqe të bukura dhe të qëndrueshme me një jetëgjatësi të gjatë, që bëjnë çdo ambient të duket si një hapësirë e dekorimit të lartë.

Për të mundur të krijoni një idenë më të afërt rreth ngjyrave tona dhe variacioneve të tyre, kemi krijuar një simulim digjital ku mund të vërehet në mënyrë perfekte gjithe koleksioni yne i ngjyrave MyRevest. Në të majtë shihet mikrocementi origjinal dhe në të djathtë pasi ka qenë i rishikuar.

Në rast se dëshironi një ngjyrë të personalizuar, është e mundur gjithashtu të përdorni pastat tona pigmentare për të arritur ngjyrën e dëshiruar.

PYETJET MË TË SHPESHTA

Revestimiento është një mbulim i lashtë dhe origjinal nga Maroku, i përbërë nga lloje të ndryshme të kalciumit. Ndodhet për hapesirat që krijon me perfundime natyrale dhe me permeabilitet të lartë. Përdorimi i tij është drejtuar kryesisht për mure, por mund të bëhet si në dysheme, fasada, mobilje dhe zona të brendshme dhe të jashtme.

Origjina e tij daton 2000 vjet më parë, në Marrakech. Fjala tadelakt vjen nga "dalaka" që do të thotë "masazh, fërkoj ose polir" dhe një nga arsyet e krijimit të tij, ishte nevoja për të mbrojtur muret e hamameve. Gjithashtu u përdor në bassen ose "riade" dhe për të krijuar vaso ceramike.

Që tadelakttë të mbetet një nga mbulimet më speciale dhe të dobishme në ditët e sotme pas mijëra vjetësh, është për shkak se përfitimet e tij janë shumë më të mëdha se ato të shumicës së materialeve. Ndërmjet avantazheve më të dallueshme janë:

Mjedise të pastra, material fungicid

Gracias al tadelakt las estancias ganan en higiene debido a su carácter antibacteriano, al igual que el cemento. Esto se debe a las propiedades fungicidas y bactericidas que contiene la cal.

Gran capacidad impermeable

Capaz de soportar tasas de humedad muy altas. La impermeabilidad es una de las ventajas que lo caracterizan gracias a su gran eficiencia.

Compuesto por materiales naturales

En el tadelakt encontramos un producto totalmente ecológico que está compuesto por materiales naturales que no perjudican al medio ambiente, ni a la salud humana, ni a la de los animales.

Oportunidades decorativas de gran variedad

Al ofrecernos una gran variedad de colores y la posibilidad de repasarlo, contamos con la posibilidad de un sinfín de acabados decorativos.

Faza e parë e shtresës së parë

Një shtresë e parafundës për një ngjitje më të mirë të tadelaktit në mbështetjen e re.

Lagështia e sipërfaqes

Vazhdojmë të lagështojmë lehtësisht mbështetjen me ujë.

Aplikimi i 2 shtresave të tadelaktit

Duhet para së gjithash të aplikojmë një shtresë të parë tadelakt mbi sipërfaqe. E lëmë të thahet gjatë natës, sigurohemi që është i tharë dhe aplikojmë shtresën e dytë, duke siguruar që të jetë më e trashë se e mëparshmja. Përsëri, lejojë që të thahet.

Shtresa përfundimtare e dyllës për impermeabilizim

Jetike në fund të procesit procedojmë me një shtresë të fundit të dyllës, me këtë do të arrijmë që veshja të solidifikohet dhe të marrim përmbushje të vazhdueshëm që është shumë e çmuar.

Ky mikrocement natyrisht ka një rrjedhje fantastike minimale, megjithatë, nëse përdorim rrjetën për trotuaret, sigurojmë se kemi garanci të suksesshme totale.

Pronat e tij fantastike e bëjnë të përsosur për çdo lloj mjedisi. Nuk ka kufij, pasi përdorimi i tij është për zona të jashtme, të brendshme, fasada, tavan, mure, dysheme, mobilje, etj.

Për të llogaritur çmimin përfundimtar të m2 të tadelakt, paraprakisht është e nevojshme të merren parasysh një sërë faktorësh që do të ndikojnë direkt mbi koston.

Gjendja e mbështetjes

Nëse sipërfaqja mbi të cilën do të aplikohet nuk është në një gjendje optimale, do të duhet të riparohet për të lënë atë në kushte perfekte, e cila do të ndikojë në çmimin përfundimtar.

Dimensionet e sipërfaqes

Dimensionet e mbështetjes që do të mbulohet ndikon direkt në shumën.

Cilësia e materialit të kontraktuar

Logjikisht, nëse produkti është i cili dhe do të ju garantojë rezultate më të mira, çmimi do të jetë më i madh.

Tarifa e aplikuesit

Një ndër faktorët që më shumë e lëkund çmimin në fund, pasi që çdo aplikues ka një tarifë të ndryshme për m2.

Rezultati i dëshiruar

Në varësi të përfundimit të dëshiruar çmimi do të rritet ose do të zvogëlohet. Kjo ndodh nëse kërkon më shumë ose më pak punë, si për shembull të shtosh më shumë shtresa të materialit ose të bësh disa procedura që mund të shtrenjtojnë veshjen.

Për të përmirësuar rezistencën e tij kimike, këshillohet të aplikohet një vulë ose laker që ta mbrojë. Kështu, aplikojmë dy shtresa të MyCover shoqëruar më pas nga dy tjera të MySealant 2K.

Negativ. Edhe pse është e vërtetë që granulometritë XL, L dhe M janë të dobishme për të dyja sipërfaqet, granulometria S nuk mund të aplikohet për dysheme, vetëm mure ose sipërfaqe të tjera jo të kalueshme.

Zgjedhja e imprimacionit do të ndryshojë në varësi të rezultatit që kërkohet të merret. Megjithatë, në mënyrë të përgjithshme ne gjithmonë rekomandojmë të zgjidhni ndërmjet MyPrimer 100 dhe MyPrimer 200. Në rast se mbështetja ndodhet në një vend me lagështi të madhe, këshillojmë të përdorni MyPoxy.

Linia MyKal përfshin 34 ngjyra, 68 nëse shqyrtohet përsëri, por nëse prapë nuk gjendet ngjyra e saktë e klientit, është e mundur gjithashtu të merret ngjyra e dëshiruar duke përzier pigmente të ndryshme ose në bazë të pasteve tona MyColour.