Mikrocementi mbi pllakat: avantazhet, truket dhe hapat që duhen ndjekur

Kalimi i viteve nuk bën pa ndikim në ambientet tona. Ajo që dikur shndërronte të ri, shkëlqyeshëm dhe tërheqës, koha e ka bërë të humbasë ngjyrën e vet, të zverdhë dhe të ketë përsosmëri. Është në këto raste kur duhet të mendohet të bëhet hapi i parë drejt rinovimit të zonave të ndryshme dhe të përcillet në një në një ndryshim dekorativ që i kthen jetën hapësirave tuaja.

Dush i mbuluar plotësisht me mikrocement mbi pllaka.

Një prej materialet më të pësuar, ku mund të perceptohet kalimi i kohës janë pllakat e kuzhinave dhe banjove. Përpara këtij dileme , duhen bërë dy pyetje: A preferoj të rinovoj pllakat dhe të rikthehem në të njëjtin pikë pas disa vitesh? Ose, ndoshta, a zgjedh të i mbuloj me një material tjetër që i jep një dizajn më të mirë sipërfaqeve të mia dhe një jetë të gjatë të shërbimit? Merrni kohën tuaj për ta menduar, megjithatë, ekspertët në dizajn të brendshëm e kanë të qartë, pergjigja është e besuar në mikrocementin.

Kjo mbulim dekorativ ka fituar një popullaritet të madh në vitet e fundit në skenën e dekorimit. Ai paraqet fuzionin e përkryer dhe të ekuilibruar midis dizajnit dhe funksionalitetit. Një material me një trashësi prej vetëm 2-3 mm, i lehtë për t'u përdorur, me një variabilitet të gjerë të përfundimeve dhe rezultateve të kohëzgjatshme në kushte të përsosura.

Në këtë artikull do të trajtojmë disa nga avantazhet më të shquara kur përdoret mikrocement mbi pllaka të vjetra, gjithashtu do t'ju japim disa këshilla dhe do të shpjegojmë hapat që duhen ndjekur për aplikimin e tij, në atë mënyrë që të mos shfaqen të papërparueshme në të ardhmen.

Avantazhet që duhen marrë parasysh nëse përdorni mikrocement mbi pllaka

Më parë kemi komentuar disa nga cilësitë e saj sipër, por tani do t'ju zhvillojmë secilën prej tyre në atë mënyrë që, në këtë mënyrë, të dini nga duart e para pse mikrocementi ka fituar tani kaq shumë popullaritet mes profesionistëve të dekorimit të brendshëm.

Mikrocementi t'ju lejon të harroni punimet

Mund të thuhet se është vlera par excellence për t'u zgjedhur për mikrocement mbi pllaka. Sikurse ngjitja e tij e mrekullueshme dhe pesha minimale e bëjnë atë materialin perfekt për të qenë i përdorur mbi çdo lloj mbështetje dhe sipërfaqe. Mure, dysheme, tavanë, shkallë, pishina dhe çdo gjë që mund të imagjinosh. Materiali aplikohet drejtpërsërisht mbi sipërfaqen e pllakave, në këtë mënyrë nuk është e nevojshme t'i largojë ato, gjë që lejon parandalimin e procesit të gjatë dhe kompleks të ndërtimit.

Aplikimin pa rindërtim apo gërmadha ose mbeturina të tjera. Do të kurseni kohë dhe para, dhe do t'ju sigurojë një sipërfaqe të qëndrueshme me lehtësi të madhe.

El microcemento aporta firmeza y mayor resistencia

Kjo e veshur dekorative mundëson të japi sipërfaqeve një rezistencë të lartë të përformancës sepse mikrocementi reziston kundër çdo lloj faktori, të jashtëm dhe të brendshëm. Nuk do të duhet të merreni me përpunimin, goditjet ose shkëlqimet. Gjithashtu reziston shkëlqyeshëm ndaj përçarjes nga trafiku këmbësor dhe abrazionit, si dhe ndryshimeve të papritura të temperaturës. Prona që e bëjnë atë materialin perfekt nëse ajo që kërkoni është të mos duhet të bëni përsëri një rikonstruksion afatshkurtër.

Mikrocement mbi pllaka për përfundimet antishqetëse dhe të përballueshme

Sidoqoftë, nëse duhet të flitet për një nga rezistenca e saj më e shquar, çmimin e merr karakteri i saj i përballueshmërisë. Në formë të lindur, forcon efektivisht ndaj lagështinë së lartë ambientale dhe kontaktit me ujin, karakteristikë që e bën atë ideal për t'u përdorur në banjo dhe kuzhina.

Kjo pronë mund të forcohet nëse i shton një lak ose një sigilues, me të cilin do të bësh që të jetë totalisht i papërshkueshëm dhe antizbuksh. Dy karakteristika të rëndësishme kur bëhet fjalë për veshjen e mureve dhe dyshemeve të banjës, dushit ose edhe kuzhinës.

Mirëmbajtje dhe pastrim i lehtë

A je i lodhur ose e lodhur të jesh vazhdimisht i varur nga pastrimi dhe rinovimi i sipërfaqeve të tua? Me mikrocementin do të hiqësh këtë pesë nga shpatullat pasi që karakteri i tij i rezistueshëm gjithashtu ndihmon që të zgjasë si i ri për shumë kohë më të gjatë. Mirëmbajtja për ta ruajtur në kushte optimale duhet të jetë minimale. Do të kesh nevojë vetëm për ujë dhe produkte pastrimi shtëpiak për ta bërë të shndritshëm.

Në rastin e njollave yndyrore ose diçka të ngjashme, do të jetë aq e thjeshtë sa të marrësh një detersiv specifiksi ato në webfaqen tonë. Efikasiteti i MyCleaner është i tillë që në një çast do të jetë i pastër.

Personalizim i madh duke përdorur mikrocement mbi pllakat

Nëse zgjedh aplikimin e mikrocementit mbi pllakat e vjetra, do të jesh duke ndihmuar në modernizimin e hapësirave të tua përmes një produkti që ofron një shumëllojshmëri të madhe të përfundimeve për nga tekstura dhe ngjyra. Është aq e madhe potenciali i tij dekorativ, sa që do të kesh mundësinë t'i japesh kuzhinave ose banjove të tua një pamje të plotësisht personalizuar dhe me një dizajn ekskluziv dhe cilësor.

Sipërfaqe e vazhdueshme pa nyje, mirëseardhë uniformiteti

Plakat patën momentin e tyre të lavdisë në të kaluarën por, aktualisht, përballë shfaqjes së produkteve të tjera më inovative si mikrocementi, është kur mund të vërehen disa mangësi që duhen marrë parasysh. Në këtë rast po flasim për nyjet.

Mikrocementi është një material i vazhdueshëm që na ofron një përfundim uniforme, ndryshe nga pllakat. Një pronë që spikat si në aspektin estetik, duke ofruar një përfundim me pamje të pafund, si dhe në aspektin funksional, duke parandaluar grumbullimin e pluhurit në pjesët e thella dhe lehtësuar me këtë rast pastrimin.

Aspekte për t'u konsideruar për një instalim të mirë të mikrocementit mbi pllakat

Para se të angazhoheni në instalimin e mikrocementit mbi pllakat, duhet të merren parasysh një seri rekomandimesh që do të garantojnë funksionimin e duhur të produktit, duke shmangur kështu mundshme fisura e imperfeksione që do të mund të detyronin për të proceduar me një rinovim të sipërfaqes.

Banjë dhe dush me mure të dekoruara me mikrocement mbi pllakat e vjetra

Respektimi i kohëve të tharjes

Në rastin e përdorimit të një lloji të imprimacionit të dedikuar për sipërfaqet jo thithëse do të zgjedhim produktin tonë MyPrimer 200. Duam të japim një rëndësi të madhe kohës së tharjes pasi që sipërfaqja të vishet me mikrocement mbi pllakat, midis 24 orëve rreth e rrotull.

Duhet të përmbushen udhëzimet që bëhen në fletën teknike të produktit, pasi nëse nuk përmbushen në mënyrë të duhur do të mbeteshin lagështi midis dorëve dhe kështu do të shfaqeshin gjurmët e llakërave të pllakave. Gabimi më i zakonshëm gjatë kryerjes së këtij lloji të instalimeve që, ndjekur këshillat tona, mund të evitoni në mënyrë të kënaqshme.

Para se të vini dorën e dytë të mikrocementit, imprimoni pllakat

Pasi keni pritur 24 orë si margin i mjaftueshëm i kohës për të tharë shtresën e parë të mikrocementit, rekomandohet që profesionisti të aplikojë një shtresë tjetër të imprimacionit para se të aplikojë dorën e dytë të mikrocementit mbi pllakat. Me këtë do të arrihet të jepet një stabilitet më i madh i sipërfaqeve dhe të barazohet niveli i thithjes mes dorëve të mikrocementit.

Hapat për të ndjekur në aplikimin e mikrocementit mbi pllakat

Në këtë pikë do të tregojmë si të kryejmë në mënyrë të kënaqshme instalimin e mikrocementit mbi pllakat. Tetë hapat që duhet të përmbushen në mënyrë të përsosur secili prej tyre, sepse nëse nuk, përndryshe, kjo mund të çojë në shfaqjen e defekteve në sipërfaqen e ardhshme.

Lexo në detaje të gjithë procesin e aplikimit dhe mbaj parasysh në çdo moment fletat teknike të produktit, të nevojshme për të njohur kohët dhe sasitë e tharjes që do të bëjnë instalimin të jetë i suksesshëm.

1. Analiza statusin e pllakave të qeramikës

Para se të kryejë çdo hap të instalimit, duhet të kontrolloni statusin e pllakave të qeramikës së vjetër, sepse nëse ato kanë ndonjë përsosmëri si çarje, thyerje ose mungesë të ndonjë pjese, nuk do të jetë e mundur të vazhdohet në të njëjtën mënyrë siç do të ishte nëse baza ishte në kushte të përsosura. Substrati duhet të riparohet para se të vendoset mikrocementi.

2. Pastrimi i bazës

Pas riparimit të bazës, pllakat e qeramikës duhet të pastrohen mirë, pasi ato nuk mund të paraqesin asnjë lloj pjese që mund të ndikojë në instalim. Evito praninë e pluhurit, yndyrës ose lagështisë, një herë që të jetë plotësisht gati, mund të kalosh në hapin e ardhshëm.

3. Plotëso gypat e pllakave të qeramikës me mikrocement

Kur të jeni i sigurtë që gjithçka është në rregull, duhet të vazhdoni me aplikimin e mikrocementit për të plotësuar gypat e pllakave të qeramikës. Në të kundërt, nëse nuk e bëjmë këtë hap, do t'i hiqnim stabilitetin sipërfaqes, pasi do të merrnim një mur ose dysheme të sheshtë, por me hapsira të paplotësuara brenda tyre.

4. Imprimimi i pllakave të qeramikës që do të mbulohen me mikrocement

Këtu, sipërfaqja tashmë do të jetë e niveluar dhe gypat do të jenë të mbushura plotësisht dhe vetëm atëherë, vetëm atëherë, mund të vazhdohet me imprimimin e bazës. Kjo është një hap i rëndësishëm, pasi do të lejojë rritjen e mbivendosjes së mikrocementit, çka do të rezultojë në një mbështetje dhe stabilitet më të mirë.

Në varësi të sipërfaqes që do të mbulohet do të përdoret një lloj apo tjetër i nxitësit të mbivendosjes. Në rast se është një bazë e papërthithshme, do të përdoret MyPrimer 200. Nëse, nga ana tjetër, sipërfaqja është e përthithshme, duhet të përdoret MyPrimer 100, i cili do të ndihmojë në rregullimin e thithshmërisë.

Po ashtu mund të ndodhë që sipërfaqja që do të mbulohet të jetë rrëshqitëse. Do të na duhet një nxitës mbivendosjeje si MyPrimer 300 që të lidhë mikrocementin me bazën në mënyrë të qëndrueshme dhe të sigurt.

Megjithatë, duke qenë se është një material si pllakat që zakonisht gjenden në zona me lagështi të lartë si banjat ose kuzhinat, gërnisim epoxik i përbërë nga dy përbërës është i ideali, MyPoxy. Një produkt me të cilin bllokohet avulli i ujit apo lagështia.

5. Apliko rrjetën e fibër qelqi MyMesh në dorën e parë të mikrocementit mbi pllakat

Në këtë pikë duhet të kenë kaluar orët e tharjes përkatëse dhe të specifikuara në specifikimet teknike të produktit. Atëherë do të procedohet me vendosjen e rrjetës së fibër qelqit MyMesh mbi pllakat, përpara se të aplikohet mikrocementi. Funksioni i saj? Parandalimi i papërsosmërive si çarje apo gërvishta në sipërfaqen e ardhshme.

Pasi të keni bërë këtë, hapi i radhës do të jetë, tani po, dora e parë e mikrocementit të përgatitjes pa ngjyrë dhe më pas lëndja e sipërfaqes.

6. Aplikimi i dorës së dytë të mikrocementit të përgatitjes

Në këtë rast, duhet të aplikohet shtresa e dytë e mikrocementit bazë të pigmentuar me ngjyrën që është zgjedhur për të shkëlqyer në mure ose dysheme. Pasi është aplikuar, sërish, do të procedohet me lëndjen e mikrocementit.

7. Dy dorë të mikrocementit të përfundimit mbi pllakat

Pas lënies së kohës së duhur të tharjes pas aplikimit të dy shtresave të mikrocementit bazë, do të procedohet me aplikimin e dy dorëve, por në këtë rast të mikrocementit të përfundimit. Në varësi të asaj se nëse rinovimi po bëhet në dysheme apo mure duhet të përdoret një produkt tjetër apo jo. MyWall, në rast se po punohet me mure vertikale dhe MyFloor, nëse bëhet fjalë për dysheme.

8. Ngurtesimi i mikrocementit

Hapi i fundit dhe njëri nga më esencialët. Duhet të mbrosh sipërfaqen e mikrocementit mbi pllakat me një barniz ose ngurtesues. Kjo do të bëjë që veshja të shkëlqejë me një ndriçim dhe ngjyrë më të thellë, duke i dhënë atij përparësi më të mira rezistence që e bëjnë atë më të qëndrueshëm ndaj kalimit të kohës.

Ideali është të përdorim dy duar MyCover, lakun ton të ujit akrilik dhe më pas dy duar të tjera të lakut ton të poliuretanit uji, MySealant 2k. Kështu do të sigurosh fortësinë e sipërfaqes dhe me të rezultatet e cilësisë më të mirë.

Guzhinë me përmasa të mëdha me mur të mbuluar me mikrocement ku më parë kishte pllaka.

Çmimi i instalimit të mikrocementit mbi pllakat

Nuk mund të parashikohet paraprakisht një çmim bazë për këtë lloj të rinovimeve dekorative. Për ta llogaritur është e këshillueshme të keni ndihmën e një profesionisti me përvojë në fushë dhe që e njeh thellësisht variablët e nevojshme për të llogaritur një buxhet të përafërt. Faktorë si gjendja e pllakave, dimensionet që duhen mbuluar, çmimi i punës së dorës dhe konteksti ku punohet; të gjitha këto do të ndikojnë në çmimin e përfundshëm.

Në MyRevest kemi ekspertë që mund të të ndihmojnë të llogaritësh çmimin e një rinovimi me mikrocement mbi pllaka. Nëse ke nevojë, thjesht duhet të na kontaktoni kontakt dhe ne do të të ndihmojmë me plot detaje.