Shkallët e mikrocementit: truket dhe këshillat e aplikimit

Shkallët e mikrocementit janë një burim i shkëlqyer dekorativ për të lidhur shtresat e shtëpisë ose të biznesit me një stil unik dhe të personalizuar. Luhatja për këtë mbulesë përkthehet në një estetikë që transmeton në mënyrë të përsosur esencën e çdo stili dekorativ.

Por aplikimi i mikrocementit në shkallë ka nevojë për një teknikë më të madhe për të arritur rezultatin që përshtatet më shumë me nevojat e çdo projekti. Më poshtë, ju prezantojmë disa këshilla për të arritur përfundime të pabesa dhe gjithçka që japin shkallët e mikrocementit. Vazhdoni të lexoni dhe shënoni!.

Si të arrini shkallë të mikrocementit të sigurta?

Tejkalimi i shkallëve me mikrocement kërkon një vlerësim profesional të kësaj mbulesë dekorative. Mjeshtëria e aplikuesit është garancia më e mirë për të arritur përfundime të sigurta dhe cilësore. Në MyRevest jemi të ndërgjegjshëm për rëndësinë e kujdesit ndaj detajeve në çdo aplikim dhe, për këtë arsye, më poshtë prezantojmë një sërë trukesh për të arritur shkallë të mikrocementit me sigurinë maksimale.

-Forcimi i skajet e shkallës me profile alumini

Është thelbësore të mbrojnë skajet e shkallës së mikrocementit për të mos lënduar mbulesën me goditje. Është një masë kyçe për të arritur përfundime të qëndrueshme dhe me bukuri maksimale. Me këtë mbulesë dekorative duhet të aplikohet maksima më mirë parandalon se sa shërohet dhe forcimi i skajet është masat më e mirë preventive.

-Fuqia e mikrocementit antishqyrtues
Të përdorësh një
mikrobetonin me karakteristika antishqyrtuese, siç është rasti i MyFloor, është një zgjedhje e shkëlqyer për të rritur sigurinë e shkallëve të mikrocementit. Me këtë produkt, shkallëve të mikrocementit u jepet një përfundim më i vazhdueshëm dhe natyral.

-Bukuria e këndeve të mirë të definuara
Të lënë këndet mirë të definuara është një garanci për të arritur një rezultat elegant. Është mënyra më e mirë për të paraqitur një aplikim profesional ku janë kujdesur detajet në maksimum. Shkallët e mikrocementit me skajet mirë të definuara janë aleatët më të mirë për të krijuar një atmosferë sofistikuar.

Pse të zgjidhni shkallët e mikrocementit?

Shkallët e mikrocementit janë sinonime e përfundimeve unike që është e vështirë të arrihen me një material tjetër, por avantazhet që ofron ky material shkojnë shumë përtej estetikës.

1- Krijo shkallë mikrocementi pa bashkime

Mungesa e bashkimeve ose prerjeve e shndërrojnë mikrocementin në veshjen dekorative perfekte për të krijuar shkallë që rrisin gjërësinë e hapësirës dhe lehtësojnë pastrimin e sipërfaqes. Ata ndihmojnë për të përcaktuar estetikën e hapësirës duke u përshtatur me çdo trend dekorativ.

2- Kombinimi i estetikës dhe funksionalitetit

Shkallët e mikrocementit përfaqësojnë një kombinim të përsosur të estetikës dhe funksionalitetit. Bukuria e përfundimeve të tyre bashkohet me performancat që ofron ky material. Performancat e larta përkthehen në një material me rezistencë maksimale dhe që krijon një atmosferë dekorative të shijshme.

3- Shkallë mikrocementi për çdo lloj hapsire

Versatiliteti i aplikimit është argumenti më i mirë për të veshur shkallët me mikrocement. Nuk ka rëndësi nëse bëhet fjalë për një hapësirë të brendshme apo të jashtme, mikrocementi mbështjell shkallët derisa ato të shndërrohen në elemente unike arkitekturore.

Të aplikosh mikrocement në një shkallë jashtëzakonisht të fortë është sinonim i një rezistence ekstreme që lejon ruajtjen e veshjes në gjendje të mirë. Ky material është prodhuar për të duruar kushtet e këqija të motit dhe të jetë rezistent ndaj rrezeve ultravjollcë të diellit pa pësuar ndryshime të ngjyrës.

4- Rezistencë maksimale për të përballuar kalimin e kohës

Shkallët e mikrocimentit janë rezistente ndaj ndryshimeve të temperaturës dhe, për më tepër, nuk çarën me kalimin e kohës. Shtresa nuk zgjerohet dhe as nuk kontraktet kur ndodhin ndryshime të përgjithshme të ngrohtësisë. Me përdorimin e pigmentëve mineralë, mikrocimenti nuk zbehet dhe reziston ndaj kalimit të kohës. Ky material është ideal për zonat e ndjeshme ndaj tranzitit të lartë të njerëzve.

5-Shkallë mikrocimenti me ngjitje të lartë

Rezultatet spektakolare estetike janë vetëm paradomen e ajsbergut. Mikrocimenti në shkallë është i përsosur për shkak të ngjitjes së tij të lartë në çdo lloj baze. Ky karakteristik lehtëson aplikimin dhe sjell siguri në afat të gjatë.
Ai ngjitet në mënyrë perfekte në çdo sipërfaqe, të ashprë a të butë. Kufitët në shkallët e mikrocementit i vendosni ju.

6- Dizajne për çdo shije

Shkallët e mikrocementit janë shumë më shumë se sa një zgjedhje për sigurinë dhe bukurinë e përfundimeve. Asnjë shtresë dekorative tjetër nuk do të na japë opsionet që ofron mikrocimenti. Shumëllojshmëria e ngjyrave që pranon bëhet një aliat vendimtar për pallimin e shkallëve.

Shkallë mikrocimenti: si të arrish një aplikacion cilësor?

Aplikimi i mikrocementit në shkallë është një sfidë për aplikuesin profesional dhe është thelbësor të kesh një aftësi të rafinuar për të arritur një shtresëzim të qëndrueshëm, stabil dhe me cilesi më të madhe. Më poshtë zbulohet si ti aplikojmë mikrocementin në shkallë.

Pastrimi i bazës

Hapi i parë për të palluar një shkallë me mikrocement është pastrimi i bazës dhe kontrolli se ajo është e niveluar, pa pluhur dhe yndyra. Cilësia e sipërfaqes përcakton pjese të mëdha të mundësive të suksesit të aplikimit. Baza duhet të jetë e fortë dhe e konsoliduar.

Gruarja dhe mbrojtja e sipërfaqes

Mbi mbështetjen e pastruar dhe të përgatitur, hapi i radhës është mbrojtja e sipërfaqes. Nëse ka mure që rrethojnë shkallët, ato duhet të mbulohen me një shirit ngjyre dhe dyshi me leter kartoni. Gjithashtu duhen gërshetuar shkallët dhe thithur me aspirator për të hequr mbetjet e pluhurit që mund të kenë mbetur.

Zbatoni imprimacionin me rrjetën e fibrave të qelqit

Aplikimi i imprimacionit lejon konsolidimin e mbështetjes dhe përmirëson ngjitjen e shtresës së mikrocementit mbi sipërfaqe. Më pas vendoset rrjeta e fibrave të qelqit, e cila parandalon shfaqjen e çarjeve dhe fisurave në veshje.

Dy shtresa të mikrocementit MyBase në shkallë

Aplikoni dy shtresa të mikrocementit të përgatitjes MyBase, i cili forcon rezistencën e veshjes. Pas shtresës së parë duhet të lejohet të thahet mirë në varësi të mbështetjes dhe kushteve ambientale. Më pas duhet të gërshetohet sipërfaqja.

Aplikoni dy duar të mikrocementit MyFloor në shkallë

Kur promovuesi i ngjitjes është i thatë, duhet të aplikohen dy shtresa të mikrocementit të përfundimit në shkallë. Me MyFloor arrihet një përfundim me veti antishqyrtuese dhe estetikisht ofron një përfundim natyral.

Të dyja duart duhet të thahen dhe koha varion në varësi të llojit të mbështetjes dhe kushteve ambientale. Pas kohës së tharjes, çdo shtresë e mikrocementit duhet të gërshtohet me një letër gërryese me grurë 80.

Mbyllja e shkallëve të mikrocementit

Shkallët janë vazhdimisht të ekspozuara ndaj goditjeve, shfuqizimit dhe avullit. Mbyllja lejon mbrojtjen dhe forcimin e përfundimit të sipërfaqes. Për të arritur një aplikim cilësor duhet të aplikohen dy shtresa të MyCover, një imprimacion që mbyll pore dhe krijon një shtresë mbrojtëse për të parandaluar që produktet abrazive të dëmtojnë shkallët e mikrocementit.

Të dyja shtresat e MyCover kanë një kohë tharjeje prej 4 dhe 12 orësh respektivisht. Pas dorës së dytë duhet të gërshetohet sipërfaqja me një letër gërryese me grurë 400. Procesi përfundon me dy dorë të tjera të përpatit sigurues MySealant 2K. Të dyja kanë nevojë për një kohë tharjeje prej 24 orësh dhe duhet të gërshetohet me letër gërryese me grurë 400 pas shtresës së parë.

Llojet e shkallëve të mikrocimentos

Shkallët janë një element arkitekturor shumë i fuqishëm për të përcaktuar estetikën e çdo vendbanimi. Shpesh herë, janë gjëja e parë që shohim kur kalojmë derën e hyrjes së shtëpisë. Ndikimi vizual që sjell mikrocementi në shkallë e bën atë një aleat ideal për të krijuar një stil unik.

Por para se të fillojmë punën, duhet të kemi parasysh se ekzistojnë lloje të ndryshme të shkallëve të mikrocementit. E para është për të vendosur strukturën dhe nëse dëshirojmë që shkallët të kenë dy mure, një ose asnjë. Është e rëndësishme gjithashtu të kemi të qartë nëse preferojmë që ato të jenë shkallë me strukturë të hapur, të mbyllur ose të vendosura në mur. Nëse zgjedhim një stil minimalist, shkallët e mikrocementit me mbështetje qendrore janë një zgjedhje e shkëlqyer.

Nëse flasim për dizajn, shkallët e mikrocementit me hapat të hedhur janë një ftesë për të ëndërruar me diversitet. Çdo hap mund të ketë një ngjyrë ose stil të ndryshëm. Por nëse zgjedhim për të forcuar ndriçimin, është koha për të zgjedhur shkallët e grabitës të varur në ajër. Gjithashtu mund të vendosim një shkallë mikrocementi në zonat e ditës.

Një shkallë spirale është një tjetër opsion i shkëlqyer për mikrocementin të shndërrohet në tërë madhështinë e tij. Veshja e hapave dhe mureve të një cope të vetme lejon të shijosh një gjerësi pa precedentë. Ngjyra e bardhë është toni i përsosur për të forcuar përfundimin e këtij lloj shkalleje.

Shkallët e mikrocementit janë një hapësirë e përsosur për të inovuar dhe krijuar arkitekturë të vogël brenda një hapësire, qoftë për përdorim shtëpiak ose profesional. Mos e dyshoni dhe transformo çdo shkallë në objektin më të madh të dekorimit.