Finisimi i mikrocementit në një kuzhinë me tonalitete të lehta
Finisimi i mikrocementit në një kuzhinë me tonalitete të lehta dhe vija të pastërta

MIKROCEMENTI DYKOMPONENT

Mikrocementi dykomponent (çimento dhe resinë) është një material me performancë të lartë dhe punueshmëri të shkëlqyeshme që ofron përfundime të qëndrueshme, rezistencë të lartë ndaj shkatërrimit, abrazionit dhe temperaturave të larta. Është aleati më i mirë për të dekoruar hapësira me një stil dhe personalitet unik.

Kjo linjë produktesh ofron mikrocemente për përgatitje dhe përfundim për të mbuluar shtresa dhe mure në sipërfaqe të jashtme dhe të brendshme. Shumëllojshmëria e përfundimeve të kësaj game lejon krijimin e çdo lloj ambienti, në përputhje me nevojat e çdo hapesire.

Është materiali i përsosur për mbulimin e banjove, platove të dushit, lavamanëve, kuzhinave, terracave ose fasadave. Profesionali ka në dispozicion një material me një funksionalitet të papërballueshëm për të krijuar sipërfaqe të vazhdueshme, të larta cilësie dhe me një personalitet unik.

Me mikrocementin dykomponent të MyRevest mund të përfitohen nga tekstura të qeta, të buta, me efekt uji tip stuko, deri tek përfundime të lartë teksturizuar. Çdo aplikim ofron një përfundim unik dhe ndryshe në çdo projekt.

MIKROCEMENTI DYKOMPONENT MYBASE

Rikrijim i një shtëpie me vijat drejtë me logon e mikrocementit të përgatitjes MyBase

MyBase është mikrocementi dykomponentë i përgatitjes dhe i grurës më të mëdha. Gjithmonë aplikohet para mikrocementit MyWall, MyFloor dhe MyRock.

Tekstura e saj e vrazhdë lejon të përftohet një përmbushje rustike dhe natyrale. Është ideale për aplikimin si mikroçimento i përfundimit dhe për të dhënë një pamje gurta përbërësit. Ofron një rezistencë të madhe mekanike dhe ngjitje të fortë mbi çdo lloj mbështetjeje.

MyBase është i disponueshëm në 3 granulometri: L, XL dhe XXL.

Produkti prezantohet në kuba të zinj së 20 kg.

Karakteristikat Teknike

Resistencia a la flexión

Rezistenca ndaj fleksionit
10 N/m² (28 ditë)

Resistencia al fuego

Rezistenca ndaj zjarrit
BFL S1

Resistencia a la compresión

Rezistenca ndaj shtypjes
45 N/m² (28 ditë)

Adherencia al soporte

Ngjitja në mbështetje
1.5 N/m²

Rendimento

MyBase L

(2 shtresa) - 2,00 Kg/m2

MyBase XL

(2 shtresa) - 1,40 Kg/m2

MyBase XXL

(2 shtresa) - 1,70 Kg/m2

Kub i zi i mikrocementit të përgatitjes prej 20 kg e MyRevest

Aplikimi i MyBase

1

Zgjedhja e valixhes së duhur

PËRGATITJA E SIPËRFAQES

Hapi i parë për përgatitjen e mbështetjes është të kontrollohet se sipërfaqja që do të veshet është e pastër, e lirë nga yndyrat dhe me bazën e konsoliduar.

Më pas aplikohet një shtresë aderente për të lehtësuar bashkimin e shtresës bazë me sipërfaqen. Për këtë, duhet të aplikohet primari MyPrimer 100, në rastin e një sipërfaqeje absorbuese, ose MyPrimer 200 nëse nuk është absorbuese.

2

Zgjedhja e valixhes së duhur

PËRZIERJE

MyBase përzihet me produktin MyResin dhe me pigmentet në varësi të ngjyrës që do të merret.
Proporcioni midis mikroçimentos dhe resinës:
10 kg i MyBase L –   2,8 litra e resinës MyResin
10 kg i MyBase XL –  2,7 litra e resinës MyResin
10 kg i MyBase XXL – 2,7 litra e resinës MyResin

3

Zgjedhja e valixhes së duhur

PËRGATITJA E MORTERIT

1. Matni në një enë të pastër sasinë e resinës MyResin që do të nevojitet sipas kilogramëve të pluhurit që do të përgatiteni. Pasi të jetë matur sasia, hidhni resinën në një enë dhe shtoni pigmentin që përputhet me sasinë e mikroçimentos. Të dy produktet përziehen deri sa të merret një ngjyrë homogjene.
Përpara se të përziehen të dy përbërësit, është e rëndësishme të përdoret resina për të larë enën e pigmentit dhe kështu të përdoret i gjithë përmbajtja e tij. Kështu, shmangen ndryshimet e ngjyrës midis një ngecjeje dhe tjetrës.

2. Përziej mikrocementin në pluhur në enën ku është rezina dhe përzie komponentët e dyfishtë me një përzijs të mekanizuhar.

3. Bëj përzierjen për mesatarisht 2 minuta derisa të arrihet një përzierje pa thërrime dhe konsistente.

4

Zgjedhja e valixhes së duhur

ZBATIMI I PRODUKTIT

1. Përveç pastrimit të sipërfaqes dhe sigurimit të mungesës së papastërtisë, gjithashtu është e rëndësishme të bëhet një matje e lagështisë për të garantuar se sipërfaqja është plotësisht e thatë.

2. Mikrocementi i përgatitur aplikohet me një rrjet fibra qelqi dhe në dy shtresa për dysheme dhe mure. Mund të përdoret si mikrocement përfundimtar nëse aplikohet në tre shtresa, gjë e cila lejon krijimin e sipërfaqeve me fortësi më të madhe.

Dysheme e mikrocementit pas aplikimit të shtresës së dytë përfundimtare

MIKROcementi të dy komponentëve MYWALL

Logo e mikrocementit dykomponente përfundimtar për mure mbi ilustracionin e një shtëpie unifamiljare

MyWall është mikrocementi përfundimtar për të arritur mbulesa me vlerë të lartë dekorative. Ajri i tij i finë lejon një sipërfaqe të butë. Rekomandohet për aplikim në mure dhe sipërfaqe vertikale. Është në dispozicion në 3 granulometri: XS, S dhe M.

Me aplikimin e tij, fitohen përfundime të pastërta të elegancës dhe të butë në prekje. Kjo është mikrocementi ideal për të arritur efektin e stukos, por me një përfundim më natyral.
Ballafaqohemi me aleatin më të mirë për të arritur një dekorim minimalist, sofistikuar dhe që është i rezistueshëm ndaj çarjes.

Produkti ofrohet në kuba të zeza prej 15 kg.

Karakteristikat Teknike

Resistencia a la flexión

Rezistenca ndaj fleksionit
7 N/m² (28 ditë)

Resistencia al fuego

Rezistenca ndaj zjarrit
BFL S1

Resistencia a la compresión

Rezistenca ndaj shtypjes
22 N/m² (28 ditë)

Adherencia al soporte

Adherenca ndaj mbështetjes
1,2 N/m²

Rendimento

MyWall XS

(2 duar) - 0.50 Kg/m2

MyWall S

(2 duar) - 0.50 Kg/m2

MyWall M

(2 duar) - 0.50 Kg/m2

Kub i zi prej 15 kg i mikrocementit dykomponent MyWall

Përzierja e MyWall

MyWall përzihet me produktin MyResin dhe me pigmentet në varësi të ngjyrës që dëshiron të fitosh.
Raporti midis mikrocementit dhe resinës:
10 kg e MyWall XS – 4,8 / 5,0 litra MyResin
10 kg e MyWall S – 4,5 litra MyResin
10 kg e MyWall M – 4,3 litra MyResin

Aplikimi i mikrocementit me një spatulë gome

MIKROCEMENTI BIKOMPONENT MYFLOOR

Logo e mikrocementit dykomponent përfundimtar për dysheme mbi modelin e një banese luksoze

MyFloor është një mikrocementi i menduar për ta ridizajnuar sipërfaqet e brendshme të shtëpisë. Ka strukturë me granulë mesatare dhe është i disponueshëm në 2 përmasa granuale: M dhe L.

Vetitë e tij jo rreshqitëse e bëjnë atë ideal për aplikim në banja, sidomos në pjesën e dushit dhe lavamanin, shkallët dhe sipërfaqet e punës. Nga pikëpamja estetike ofron një përfundim të natyrshëm dhe gurorë për të arritur një pavimentim maksimal.

Produkti paraqitet në kubikë të zezë prej 20 kg.

Karakteristikat Teknike

Resistencia a la flexión

Rezistenca ndaj fleksionit
10 N/m² (28 ditë)

Resistencia al fuego

Rezistenca ndaj zjarrit
BFL S1

Resistencia a la compresión

Rezistenca ndaj shtypjes
35 N/m² (28 ditë)

Adherencia al soporte

Bashkëngjitja në mbështetje
1,5 N/m²

Rendimento

MyFloor M

(2 duar) - 2,00 Kg/m2

MyFloor L

(2 duar) - 1,40 Kg/m2

Kub i zi prej 20 kg i mikrocementit dykomponent MyFloor

Përzierja e MyFloor

MyFloor përzihet me produktin MyResin dhe me pigmentet në varësi të ngjyrës që dëshiron të fitosh.
Raporti midis mikrocementit dhe resinës:
10 kg MyFloor M - 3,0 - 3,5 litra e resinës MyResin
10 kg MyFloor L - 3,0 - 3,5 litra e resinës MyResin

Mur i mikrocementit me teksturë të ashpër pranë një dere prej druri mahagon]

MICROÇIMENTO DIBËRBIMI MYROCK

Logon e MyRock në pjesën e sipërme të ilustrimit të një vile me dy kate

MyRock është një microçimento dykomponente i përfundimit të projektuar për sipërfaqet e jashtme. Është rezistent ndaj ndryshimeve të temperaturës dhe ka veti kundërthyerjeje. Është i disponueshëm në 2 granulometri: L dhe XL.

Fortësia e tij e bën të jetë perfekte për aplikim në terasa, fasada, veranda ose rampe. Ka një përfundim estetik më të përcaktuar se MyFloor. Pamja e tij gurël e bën materialin ideal për krijimin e një trotuari në stil rustik. Mungesa e shenjave të ujit rrit ndjenjën e vazhdimësisë dhe gjerësisë.

Produkti prezentohet në kube të zezë prej 20 kg.

Karakteristikat Teknike

Resistencia a la flexión

Rezistencë në gjunjëzim
11 N/m² (28 ditë)

Resistencia al fuego

Rezistenca ndaj zjarrit
BFL S1

Resistencia a la compresión

Rezistenca ndaj shtypjes
50 N/m² (28 ditë)

Adherencia al soporte

Ngjitje te baza
1,5 N/m²

Rendimento

MyRock L

(2 duar) - 2,00 Kg/m2

MyRock XL

(2 duar) - 2,00 Kg/m2

Kub i zi prej 20 kg i mikrocementit dykomponente MyRock

Përzierja e MyRock

MyRock përziehet me produktin MyResin dhe me pigmentet në varësi të ngjyrës që dëshirohet të arrihet.
Proporcioni midis microçimentos dhe resinës:
10 kg MyRock L - 2,8 - 3 litra resinë MyResin
10 kg MyRock XL - 2,7 - 3 litra resinë MyResin

Aplikimi i mikrocementit gjatë renovimit të një dyqani tregtar.

RESINË PËR MICROÇIMENTO DIBËRBIMI MYRESIN

Logo e MyResin pranë planit të një banese rezidenciale.

MyResin është reshja akrilike që përdoret si komponenti B i mikrocementeve dykomponetë të MyRevest. Është e bërë me bazë uji dhe pa përdorur tretës.

Gjithashtu përdoret si priming për mbështetje të thyerjshme me çimento, sepse është një reshinë më e përqendruar dhe që ndihmon në konsolidimin e mbështetjes.

Produkti ofrohet në në sanduqe të bardha prej 10 dhe 25 litrash.

Karakteristikat Teknike

Excelente penetración y estabilización del sustrato

Penetrime e shkëlqyeshme dhe
stabilizim i substratit

Producto base agua, no inflamable

Produkt bazë uje,
s'është i djegshëm

Aplicable en un mano mediante brocha o rodillo

Vendoset në duar
përmes furçës ose rullos

Material listo para usar

Material i gatshëm për përdorim

Kanistër e rezinës MyResin me një këmishë të zezë dhe një enë të bardhë

Si të Përzieni Reshinën me Mikrocementin

1

Zgjedhja e valixhes së duhur

MATJA E SASIVE

Për të arritur një veshje dekorative të cilësisë dhe të konsoliduar, e para të dini me saktësi cila është proporcioni i reshinës që do të nevojiten varësisht nga kilogramët e mikrocementit që do të përdoren. Në këtë rast duhet të depozoni reshinën në një kapëse matëse.

2

Zgjedhja e valixhes së duhur

SHPELLAR NGJYRËSINË

Një pjesë e reshinës që është matur përzihet me pigmentin për të uniformizuar dhe për të marrë sa më shumë të ardhura nga ngjyrësi që ndodhet në bidon.

3

Zgjedhja e valixhes së duhur

PËRZIENI PIGMENTIN DHE RESHINËN

Pas ekstraktimit të gjithë ngjyrës, derdhni në tanicë pigmentin që është shpëlarë. Hapi tjetër është përzierja e pigmentit me reshinën përmes shkopit përzierës.

4

Zgjedhja e valixhes së duhur

SHTO MICROCEMENTO NË PËRZIERJE

Për të përfunduar procesin e përgatitjes, duhet të hidhen pluhurat e microcemento në kovë dhe të përziehen me rezinën deri sa të merret një përzierje homogjene dhe pa kokrra.